Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Drie minder bekende voordelen van crypto’s

Drie minder bekende voordelen van crypto’s

Dat crypto’s veilig zijn, dat de transacties razendsnel zijn en dat je er online mee kunt betalen, dat wisten we allemaal al. Daarnaast hebben crypto’s een waarde en een koers, net als met echt geld het geval is.

Het is niet voor niets dat digitale valuta’s steeds meer de interesse trekken van consument, retailer, belegger en handelaar. Betalen met cryptocurrency’s heeft een groot aantal voordelen en hier vind je daar enkele minder bekende van.

Geen grenzen meer

Je kunt met je Bitcoins betalen in Nederland, in Siberië en in Peru en overal zullen je munten evenveel waard zijn. Daarnaast zijn de transacties naar welk digitale adres dan ook overal even snel, ongeacht het land waar het naartoe moet.

Nadat je je euro’s hebt omgewisseld naar een digitale valuta naar keuze bestaan wisselkoersen en grenzen niet meer. Tenzij je je crypto’s weer terug laat zetten op een bankrekening, natuurlijk.

Je kunt je eigen munten maken

Het is mogelijk om je eigen crypto’s te maken en dit wordt ook wel minen genoemd. Door bepaalde software down te loaden kun je naar digitale valuta minen door een nieuw block op de blockchain open te breken.

Dit is volledig legaal en ook nodig, want op deze manier worden er nieuwe munten in de omloop gebracht. Elke digitale valuta maakt bekend wat het maximale aantal munten is dat uiteindelijk beschikbaar moet worden. Totdat dit totaal bereikt is, kunnen miners nieuwe munten in de omloop blijven brengen en hier dus geld mee verdienen.

Je beheert je eigen geld

Vanaf het moment dat je crypto’s koopt bij een exchange (bij Bitvavo.com accepteren ze euro’s) ben je er zelf verantwoordelijk voor. Er is geen tussenpersoon zoals een bank die het geld voor je beheert, je bent je eigen bank.

Daarom worden crypto’s wel eens de munten van de mensen genoemd en dat is natuurlijk bijzonder spannend. Niemand kan geld verdienen van jouw digitale valuta’s behalve jij.

 

https://bitvavo.com