Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Een airco onderhouden? Zo doe je dat!

Nederlandse zomers kennen steeds vaker extreem warme periodes, dus een goed werkende airco is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Een airco blaast koude lucht, waardoor je woning heerlijk koel blijft. Hoewel airco’s over het algemeen vaak jaren meegaan, is het wel belangrijk om airconditioning goed te onderhouden. In dit artikel geven we je een aantal tips. 

Koelvloeistof bijvullen
De lucht die uit een airco komt, is zo koel dankzij koelvloeistof. Net als in een auto, moet de koelvloeistof in een airco zo nu en dan bijgevuld worden. Dit moet ongeveer één keer in de 1 of 2 jaar tijd gebeuren. Dit kan je het best door een monteur laten doen, want het bijvullen van de koelvloeistof is een heel precies werkje. Doe je dit fout? Dan kan de airconditioning kapotgaan. 

Filter schoonmaken
Ook is het belangrijk om de airco goed schoon te houden. Controleer vooral het filter zo nu en dan op viezigheid. Er blijft namelijk vaak stof in de filter vangen. Al het lucht uit de airco komt langs dit filter. Als het filter vies is, kan dit leiden tot ongezonde lucht in je woning met irritatie aan de ogen en luchtwegen als gevolg. Een filter maak je schoon door hem schoon te zuigen of te wassen. Als een filter ontzettend vies is, is het beter om hem te vervangen. 

Kapotte airco repareren 

Soms maakt je airco een raar geluid of gaat het apparaat helemaal niet meer aan. Voor ingewikkelde reparaties is het altijd handig om een monteur in te huren. Ben je een handige Harry? Bestel de airco onderdelen dan op Fixpart.nl en repareer de airconditioning zelf. Vind de onderdelen door te zoeken op basis van het merk of type nummer. Je kunt bij de klantenservice van deze webshop ook altijd advies inwinnen over welke onderdelen je precies nog hebt en hoe je de reparatie het beste aanpakt. 

 

https://fixpart.nl/nl

Gerelateerde artikelen

Zo geeft u een origineel persoonlijk cadeau

Goede LED dimmers kopen?

Een afdekzeil voor uw zwembad