Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Een paar wastips om je kleding langer te kunnen dragen!

Heb je laatst je hele garderobe vernieuwd? Dat is natuurlijk heel erg fijn omdat je nu nooit meer kledingstress hebt. Maar deze nieuwe kleding wil je natuurlijk erg lang kunnen dragen. In deze blog lees je daarom een paar tips voor het wassen van dameskleding, zodat het heel lang mooi blijft!

Hou rekening met het wasvoorschrift

Dit moet je niet vergeten om te doen. Veel mensen slaan het nog weleens over. Maar het wasvoorschrift heeft wel degelijk een belangrijke functie. Lees het label goed door en laat het zitten in je kleding zodat je altijd even kunt kijken. Vind je het label niet fijn zitten in je kleding, dan kun je het er altijd uitknippen. Wel is het handig om het te bewaren op een plek waar je gemakkelijk bij kunt als je de was aan het doen bent!

Sorteer je kleding

Veel mensen zijn er van op de hoogte dat je je kleding moet sorteren op kleur. Maar wat niet veel mensen weten is dat het ook belangrijk is om je kleding op materiaal te sorteren. Het is namelijk niet goed om bijvoorbeeld een dun zomerjurkje tegelijkertijd te wassen met een spijkerbroek. Een spijkerbroek kan gezien worden als schuurpapier voor het jurkje, erg zonde dus! 

Kleding binnenstebuiten

Doe vooral je kleding binnenstebuiten als je het in de was doet. Zo zie je de slijting minder aan de buitenkant van de kleding. 

Doe je kleding niet in de droger

Een droger is natuurlijk heel eenvoudig. Toch raden wij je sterk af om je kleding in de droger te doen. De kwaliteit van de kleding gaat op deze manier namelijk snel achteruit. Daarnaast kan het ook nog voorkomen dat je kleding krimpt in de droger. Hang het op om zo de goede kwaliteit van je kleding te behouden!

Strijk je kleding niet te heet!

Deze laatste tip is erg belangrijk. Strijk vooral je kleding niet te heet! Als je dit wel doet is de kans erg groot dat je kleding stuk gaat. Voorkom dat je veel moet strijken door je kleding goed op te hangen, zodat er zo min mogelijk vouwen in komen! 

 

https://www.nummerzestien.eu/