Multiresource
Image default
Sport

Effectief en snel spieren kweken en afvallen met EMS training

In slechts 2x 20minuten per week effectief spiermassa opbouwen en je gewicht verminderen, dat kan met EMS training. Electro Myo Stimulatie, dat is waar de afkorting EMS voor staat. Een hele mond vol, daarom hebben we het eigenlijk altijd gewoon over EMS.

Met EMS worden door elektrische impulsen je spieren gestimuleerd. Tijdens inspanning sturen je hersenen elektrische impulsen naar de spier, die zich als reactie hierop aanspant. EMS zorgt voor extra spanning en stimulatie van buitenaf. Door de elektrische impulsen van buitenaf spant de spier zich nog meer aan dan wanneer deze alleen een signaal van de hersenen krijgt en wordt hierdoor sterker.

EMS apparaat en pak met elektroden

Voordat je aan de training begint trek je een strak pak aan waar elektroden inzitten. Het pak lijkt een beetje op een zwart surfpak. Het pak is aangesloten op het EMS apparaat, welke de elektrische impulsen afgeeft. Op het EMS apparaat kan je zelf een training selecteren die past bij jouw persoonlijke voorkeur en niveau. Het EMS apparaat van StimaWELL is uitgerust met wel 70 verschillende trainingsprogramma’s. Keuze zat dus om een voor jou geschikt programma uit te kiezen. En je hoeft dus ook niet steeds dezelfde training te doen, je kan hier gewoon in wisselen. Elk trainingsprogramma heeft een duur van 20 minuten. Dit is voldoende om optimaal resultaat te boeken. Tijdens de training voer je eenvoudige oefeningen uit zoals bijvoorbeeld buikspieroefeningen, stretch oefeningen en squads. Je spieren worden hierdoor zowel vanuit je hersenen als van buitenaf gestimuleerd. Door de impulsen van buitenaf worden de dieper gelegen spieren ook super goed gestimuleerd. Daardoor boek je binnen 20 minuten hetzelfde resultaat als met 3 uur krachttraining in de sportschool.

EMS wordt vaak ingezet door fysiotherapeuten

Trainen met elektrostimulatie komt oorspronkelijk uit de wereld van de fysiotherapie. Bij de fysiotherapeut worden de elektrische impulsen gebruikt om gericht de spieren van een patiënt te trainen wanneer deze de spier of spieren op het moment niet zelf actief kan trainen. Doordat de spieren veelvuldig aanspannen en ontspannen door de elektrische stimulatie worden de spieren en spiervezels versterkt.

De werking van EMS heeft zich dus absoluut bewezen. Wil jij ook aan de slag met EMS training? Check de website van StimaWELL voor alle informatie over EMS, zoals EMS voor beginners, EMS training kosten en overige vragen.

https://www.stimawell.com/nl-nl