Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Elektrische haarden

Onbekend maakt onbemind is een wijsheid die zeker opgaat voor elektrische haarden. De ontwikkelingen op het gebied van het elektrische vuur zijn zo snel gegaan dat menig consument het niet meer kan bijhouden. Vooral de laatste jaren zien grote spelers op de haardenmarkt in dat de toekomst van de haard waarschijnlijk elektrisch zal zijn. De investeringen die hierdoor zijn gedaan zijn direct zichtbaar in de laatste generatie elektrische haarden. Het elektrische vuur is nu eindelijk volwassen geworden en een serieus alternatief geworden voor de gashaard en de houtkachel!

 

Nog niet eens zo heel lang geleden was de elektrische haard slechts een slap aftreksel van ‘the real deal’. De techniek was nog niet ver genoeg en altijd bleef duidelijk dat het niet om echt vuur ging. Hoe anders is dit vandaag de dag! Met behulp van nieuwe materialen en geavanceerde software is het fabrikanten gelukt om de magie van het vuur tot in de kleinste details te vangen. Wispelturige vlammen, levensechte houtblokimmitaties, kringelende rook en weldadige warmte, de laatste generatie elektrische haarden heeft het allemaal en nog zoveel meer!

 

Nu de traditionele brandstoffen zoals aardgas en hout aan steeds meer regels moeten voldoen is een alternatieve schone brandstof meer welkom dan ooit te voren. Bij het verbranden van fossiele brandstoffen komt nu eenmaal onherroepelijk CO2 vrij, een broeikasgas dat verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Hoelang we hierdoor nog gebruik kunnen maken van aardgas is verre van zeker, en ook de traditionele houtkachel moet voldoen aan steeds meer eisen. Alleen al om de redenen zijn elektrische haarden een welkom alternatief, maar ze bieden nog zoveel meer voordelen!

 

Elektrische haarden zijn vrijwel onderhoudsvrij en kunnen op plekken worden ingebouwd waar geen enkel ander haardtype geplaatst kan worden. Omdat er geen echte verbranding plaats vindt hoeven we ook geen rekening te houden met vervelende reststoffen zoals as, roet en fijnstof. Omdat er geen echte verbranding is zijn er ook geen rookgassen die moeten worden afgevoerd en is er ook geen luchttoevoer nodig. Elektrische haarden hebben alleen een stopcontact nodig. Dus geen rookgasafvoerkanaal of luchttoevoerregeling. Dit maakt het plaatsen van een elektrische haard een fluitje van een cent!

 

In onze moderne goed geïsoleerde woningen is onze warmtebehoefte veel lager dan enkele decennia terug. We willen eigenlijk nog wel de typische haardbeleving ervaren, maar hoeven niet meer de opgewekte warmte. Elektrische haarden zijn de eerste haarden waarbij warmte geen onvermijdelijk feit is. Met een druk op de knop van de afstandsbediening kiest u voor warmte wanneer u dit wenst, maar laat u hem uit wanneer u de warmte niet nodig heeft. Dit maakt de elektrische haard geschikt voor goed geïsoleerde of kleinere woningen. Wel de sfeer, niet de warmte! Deze unieke mogelijkheid maakt het bovendien mogelijk om het hele jaar van uw haard te genieten. Ook tijdens gezellige zomermaanden kunt u dus nu genieten van de charme van het vuurspel. Informeer bij uw haardenspecialist naar de vele opties. U zult verstelt staan!

 

https://www.haardenexpert.nl/