Multiresource
Image default
Sport

Golfen? Deze regels en richtlijnen moet je kennen!

Wil je gaan golfen, of ben je net begonnen? Dan is het goed om de regels en de richtlijnen goed te kennen. De regels zorgen voor de veiligheid van de mensen, maar ook dat de sport goed wordt uitgeoefend. Verder moet je ook rekening houden met de baan, en de kledingvoorschriften van de golfclub.

Veiligheid

De veiligheid van jou en andere spelers op de golfbaan is erg belangrijk. Daarom zijn hier ook bepaalde regels voor opgesteld. Er zijn twee belangrijke regels voor veiligheid op de baan. De eerste regel is dat je altijd na moet denken voordat je slaat. Je moet de vraag: kan ik iemand raken? In acht nemen en als het antwoord nee is, dan is het niet de bedoeling dat je slaat. Ook kan het voorkomen dat je de bal verkeerd raakt, en dat deze richting een andere golfer of toeschouwer gaat. Dan is het de bedoeling dat je hard ‘fore’ roept. Als je iemand fore hoort roepen, dan moet je niet gaan rennen, maar gebukt gaan zitten. Zo is het een kleine kans dat je geraakt wordt.  Verder is het ook belangrijk dat je als medespeler genoeg afstand houdt bij de speler die gaat slaan. Ook is het de bedoeling dat je daarbij stil blijft, zo respecteer je medespelers.

Spelen

Er zijn voor het spelen van golf veel regels opgesteld, en zaken waar je rekening mee moet houden. Het is dus verstandig om deze van te voren goed te weten. Elke regel heeft te maken met het speltempo op de baan. Je bent als golfer nooit alleen op de baan. Zo kunnen er andere mensen voor en achter je zitten op verschillende holes. Het is dus belangrijk dat iedereen een bepaald tempo heeft. Dit zie je ook in de regel van ongeveer drie minuten zoeken naar een golfbal. Als je toch langer wilt zoeken, dan kan je ook een groep voor laten gaan. Meerdere golfballen kopen is een tip voor dit probleem. Zo kan je even zoeken, maar hecht je ook minder waarde aan de golfballen. Verder is het ook belangrijk dat je direct de green verlaat na het putten van de bal. Noteer de score ook liever bij de afslagplaats bij het volgende hole. Dit doe je omdat er altijd iemand achter je kan zitten. Ook is het belangrijk dat je goed blijft doorlopen tussen de holes in. Er is geen duidelijk regel met bepaalde minuten, maar het wordt wel verlangt.

Baan

Naast de spelregels en de veiligheid, wordt ook verlangt van je dat je zuinig met de baan omgaat. Dit betekent dat er ook bepaalde regels en richtlijnen zijn opgesteld om de baan zo mooi mogelijk te houden. Sla je bijvoorbeeld een plag uit het gras, dan is het de bedoeling dat je deze terug legt, en daarbij stevig aanstampt. Ook wordt het gewaardeerd om andere schades op te baan te herstellen. Verder wordt er voorzichtigheid gevraagd. Dit houdt in dat je de vlag niet moet smijten op de vloer, maar rustig moet neerleggen. Daarbij komt ook kijken dat je goed moet kijken naar de aanwijzers rond de holes. Bij sommige holes zijn buggy’s en karren niet toegestaan.