Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Het aanvragen van SDE++ werkt

De SDE++ subsidie staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit organisaties die investeren in energieproductieprojecten of  CO2-reducerende technologieën. Deze subsidie wordt gegeven, met doel dat de uitstoot van broeikasgassen minder wordt en een bijdrage leveren aan emissiereductiedoelstelling.  

Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie?
Je komt in aanmerking voor de subsidie als je een ondernemer bent, instelling of een non-profitorganisatie. Binnenkort kan jij jouw project aanvragen. Er zijn verschillende momenten van indienen, het moment hangt van het project af. Er zijn namelijk verschillende momenten op basis van bedrag en techniek. Denk goed na over het basisbedrag, want het basisbedrag bepaalt de maximale subsidie die je krijgt per ton bespaarde CO2 -uitstoot. Het basisbedrag is dus cruciaal voor de aanvraag van de SDE subsidie. 

SDE++ aanvragen
Als je de SDE subsidie wilt aanvragen moet je een aantal stappen doorlopen. De eerste stap is EHerkenning aanvragen als u dat nog niet heeft. Eherkenning is een soort van DigiD voor bedrijven, je logt op deze manier veilig in bij verschillende overheidsinstanties. Let wel op dat je Eherkenning Niveau 1 moet hebben. Daarna moet je met je aanvraag verschillende bijlagen meesturen, denk aan benodigde vergunningen en een haalbaarheidsstudie. Als je dat gedaan hebt kan je aanvraag aanvragen. Dit kan al voordat de subsidie opengaat, je kan je aanvraag namelijk tussentijds opslaan. Hierdoor kan je stapsgewijs makkelijk door de stappen heen.

Haalbaarheidsstudies 

Het kan zijn dat je een haalbaarheidsstudie moet doen. Deze studie moet als bijlage worden meegestuurd met de rest van de formulieren. Met deze bijlage geef je aan de hand van een  onderbouwing aan hoe haalbaar jouw project is. De haalbaarheidsstudie is verplicht vanaf een vermogen van 0,5 MW of 500 kWp. 

 

Meer weten?
Wil je meer weten over de SDE++ subsidie. Neem dan een kijkje op de website van Hezelburcht. Je kunt hier meer informatie vinden over de SDE++ subsidie, maar ook over andere subsidies. Voor meer vragen is het mogelijk om contact op te nemen met de specialisten van Hezelburcht. 

 

https://www.hezelburcht.com/