Multiresource
Image default
Mode en Kleding

Hoe groot moet je rugzak zijn?

Hoeveel kleding heb ik nodig? Wordt het warm of koud? Waar zal ik overnachten? Dit alles bepaalt welk volume de rugzak moet hebben. Er zijn 4 soorten modellen, elk met een eigen grootte en verschillende kenmerken.

Minder dan 30 liter: Dagrugzak

Dayrugzakken zijn de perfecte maat voor eendaagse avonturen. De ideale dagrugzak is sterk afhankelijk van de geplande activiteit. Zo heeft een fietsrugzak bijvoorbeeld heel andere eigenschappen dan een wandelrugzak. Bekijk de verschillende dagrugzakken en beslis welk model het beste bij de activiteit past.

30 – 55 liter: Backpacking

Voor een backpacking reis heb je meestal veel bagage nodig. Je zult lang onderweg zijn en op verschillende plaatsen overnachten. Daarom moeten veel kledingstukken en hygiëneartikelen in de rugzak passen. Deze rugzakken zijn comfortabeler dan dagrugzakken en hebben meerdere individuele compartimenten. Dit maakt het organiseren van je bagage een fluitje van een cent!

55 – 90 liter: Trekking rugzak

Als je in een tent verblijft, is er naast kleding ook veel materiaal nodig. Een trekkingrugzak biedt plaats aan een tent, een slaapzak en zelfs voedsel en kookgerei. Je bent dus klaar voor een avontuur vol wandelingen en overnachtingen in de natuur. Omdat je de rugzak lange tijd op je rug draagt, moet het gewicht optimaal worden verdeeld om overbelasting te voorkomen.

30 -80 liter: Reisrugzak

Als je een lange reis maakt met een rugzak, ben je meestal een paar dagen op dezelfde plaats, maar je reist ook veel. Een reisrugzak is hier de beste keuze. Deze rugzakken zijn zo ontworpen dat je snel bij je bagage kunt komen via zijritsen. Sommige modellen hebben ook een afneembare kleine rugzak geïntegreerd.