Multiresource
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kopen van een regenkleding

Tips bij het kopen van een regenkleding

Regenkleding zoals de maium regenjas dames is een noodzaak voor iedereen die droog en warm wil blijven als het slecht weer wordt. Als je de winkel binnenloopt zonder te weten waar je naar op zoek bent, krijg je een regenjas die de regen nauwelijks buiten houdt of laarzen die te zwaar of omslachtig zijn. Neem deze snelle winkelgids om ervoor te zorgen dat je volgende aankoop je beschermt tegen slecht weer.

Type regenkleding

Een regenkleding zoals een gevoerde regenjas is een soort beschermende kleding die is ontworpen om je droog te houden bij regenachtig weer. Regenkleding is er in veel verschillende stijlen en ontwerpen, met als meest voorkomende poncho’s en jassen. Wat is het verschil tussen regenkleding en waterdichte kleding? Wat zijn de verschillende soorten regenkleding? Hoe werkt elk type regenkleding? Welk type regenkleding past het beste bij jou? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen om ervoor te zorgen dat je een regenkleding krijgt die het beste bij je past.

Ademend vermogen

Je weet waarschijnlijk al dat ademend vermogen het vermogen van een materiaal is om waterdamp door te laten. Wist je echter dat ademende stoffen vocht uit de binnenkant van je kleding laten ontsnappen, waardoor je droog en comfortabel blijft? Ze voorkomen ook zweetophoping op de huid, zodat er minder kans is op schuren of irritatie. Ademende stoffen zijn comfortabeler en veroorzaken minder irritatie dan niet-ademende stoffen zoals katoen of wol. Een goede regenkleding zoals een regenjas rains dames moet een waterdichte buitenschaal hebben met een binnenvoering van ademende stof.

Isolatie

Isolatie is een belangrijk onderdeel van elke regenjas, omdat het je lichaam warm en droog houdt. Terwijl donsisolatie de beste warmte-gewichtsverhouding biedt, is synthetische isolatie efficiënter om water buiten te houden. Donsjacks hebben een hogere aanschafprijs dan synthetische, maar ze gaan meestal langer mee en kunnen in de machine worden gewassen. Donsjacks zijn gemaakt van ganzenveren of eendendons die in een quiltdesign zijn genaaid met waterdichte stoffen aan de buitenkant en fleece of softshells aan de binnenkant. Dit maakt het ideaal voor mensen die licht willen reizen zonder warmte op te offeren wanneer dat nodig is. Synthetische isolatie bestaat uit kleine vezels die lucht in hun interieur vasthouden.

 

Naden, voering en pakkingen

Houd er bij het kopen van een regenkleding rekening mee dat de naden het zwakste onderdeel zijn van alle regenkleding. Dus als je jassen en broeken probeert, controleer dan of er losse steken of losse draden zijn. Een goede regenjas moet ook reflecterende tape rond de naden hebben, zodat bestuurders je ’s nachts in hun koplampen kunnen zien. Als je jas ritsen met rubberen afdichtingen heeft, moeten ze goed aansluiten, maar niet te moeilijk om omhoog of omlaag te ritsen. Dit komt omdat pakkingen of rubberen afdichtingen het gemakkelijker maken om ritsen te sluiten zonder dat er water in je jas sijpelt als het buiten hevig regent en het natter wordt dan normaal.