Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Hoe jij met een eettafel de perfecte woonkeuken creëert

Wanneer je helemaal gek bent van lang tafelen met vrienden of familie, je het heerlijk vindt om een levendige keuken te hebben en veel met voeding bezig te zijn dan is een woonkeuken echt iets voor jou. Jij kunt je lekker bezighouden met koken terwijl jouw partner gezellig aan de bar of eettafel zit om met jou te kletsen. Voor een gezin met kinderen is een woonkeuken ook ideaal. De kids zitten lekker aan tafel te tekenen, knutselen of huiswerk te maken terwijl jij op al je gemak in de keuken staat om het eten voor te bereiden. De woonkeuken is het middelpunt van het huis waarin volop geleefd wordt en jullie als gezin echt samenkomen. Eén ding wat heel belangrijk is in een woonkeuken is de perfecte eettafel. In dit blogartikel lees je meer over het maken van de perfecte keuze voor een eettafel. 

De perfecte eettafel uitzoeken

Om de woonkeuken van je dromen te creëren heb je allereerst een geschikte eettafel nodig. Idealiter staat er in de woonkamer een grote robuuste eettafel met genoeg plek voor in ieder geval 6 tot 8 personen. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt voor het gezin om aan de tafel te kunnen leven (lees: huiswerk maken, knutselen, een boek lezen, eten). Én is er ook genoeg ruimte om bezoek, vrienden en familie te ontvangen. Bepaal dus van tevoren altijd al hoe groot jouw eettafel moet zijn. 

De vorm

Vervolgens is het goed om na te denken over de juiste vorm voor jouw keuken. Wanneer je geen gigantische grote woonkeuken hebt kun je wellicht ook eens nadenken over een ronde eettafel. Een ronde tafel is perfect geschikt voor kleinere woonkeukens doordat de tafel minder ruimte in beslag neemt en je er makkelijker omheen loopt. Zo heb je niet het gevoel dat de eettafel ‘in de weg staat’. Heb je juist een hele grote ruimte tot je beschikking? Dan is een mooie grote robuuste eettafel kopen waarschijnlijk iets waar je nog jarenlang erg blij mee zult zijn. Een grote rechthoekige eettafel heeft altijd iets nostalgisch en is perfect om grote diners aan te organiseren.  https://www.sfeer.nl