Multiresource
Image default
Sport

Hoe kan ik met fitness geld verdienen?

Waarom fitness?

Misschien ben je wel zo iemand die veel in de sportschool te vinden is. Is jouw passie fitness en ga je misschien wel elke dag naar de sportschool. De reden dat veel mensen naar de sportschool gaan is verschillend. Er zijn mensen die naar de sportschool gaan om cardio te doen en zo de conditie te verbeteren maar er zijn ook anderen die naar de sportschool gaan om meer kracht te ontwikkelen en dat wasbordje te krijgen of mooie spierballen. Ook zijn er andere mensen die misschien gaan sporten voor de sociale contacten, dan zou je denken dan ga je wel op voetbal of hockey of een andere teamsport maar samen in de sportschool bezig zijn kan naast hard werken ook gezellig zijn.

Geld verdienen met fitness

Ik snap dat het erg leuk kan zijn om zoveel dagen je te bevinden in de sportschool maar ja je moet ook werken om te kunnen blijven gaan naar de sportschool en om andere dingen te kunnen betalen. Nu kan je een baan zoeken en dan in de avonduren gaan sporten maar misschien zit je daar niet op te wachten en vind je de sportschool wel zo leuk dat je daar vaker wil zijn. Je kan er voor kiezen om misschien te gaan werken bij een sportschool, waar je dan aan kan denken is dat je schoonmaker, receptioniste of klusjesman wordt. Ook kan je er voor kiezen om de passie en de plezier die je hebt in sporten over te geven aan andere mensen. Misschien is fitnessinstructeur wel iets voor jou. Waarschijnlijk weet je al aardig wat over wat goede oefeningen zijn, hoe je bepaalde oefeningen moet voldoen en het aantal keer je iets moet doen. Helaas kan je niet zo maar fitnessinstructeur zijn, daar heb je wel een opleiding voor nodig.

Opleiding fitness

Zoals al eerder aangegeven waarschijnlijk denk je dat je al veel weet over sporten en dus fitness. Toch moet je als je in een sportschool wil gaan werken bepaalde papieren hebben. Ook goed om te weten is dat je waarschijnlijk niet alles weet wat je moet weten, bijvoorbeeld over het motiveren van mensen en hoe je iemand aanspreekt, en dat ieder persoon een ander lichaam heeft en andere behoefte. Dit zijn allemaal dingen die je kunt leren in een opleiding tot fitness instructeur. Als je een soort van opleiding hebt voltooid gaan er deuren voor je open. Je kan er voor kiezen om bij een sportschool te gaan werken maar je kan ook misschien wel je eigen bedrijf opstarten en dan alle inkomsten van de sportschool in je zak steken. Er zijn dus mogelijkheden om van jouw passie fitness een goedbetaalde baan te maken, je hebt alleen wat papiertjes nodig.