Multiresource
Image default
Mode en Kleding

Jouw baby aankleden? Waar moet je op letten?

Zelf heb je een stijl en wil je ook jezelf zo kleden. Dit geldt ook vaak voor kinderen van ouders. Ouders hebben een bepaald idee en vinden het leuk om hun baby leuk aan te kleden. Er zijn veel mogelijkheden om jouw baby in de perfecte kledingstijl te krijgen. Hieronder is te lezen waar je op moet letten bij het aanschaffen van babykleding.

Stoffen

Het is belangrijk dat je als ouder kijkt naar de stof van de kleding. Kleding kan uit verschillende landen komen en soms is het niet even eerlijk aangegeven wat de stof is. Als je niet de juiste stof hebt kan het een allergische reactie geven voor je kind. Dat wil je natuurlijk niet. Een tip is om altijd het label aan de binnenkant van de kleding te bekijken om zeker te weten dat je de juiste stof aanschaft. Ook is het handig om bij de aankoop van een nieuw kledingstuk, deze eerst even te wassen voordat je baby deze aandoet. Zo kan je ook nog chemische stoffen en andere bacteriën eruit wassen. Polyester stof is niet handig om aan te schaffen, want deze stof ademt niet goed.

Kleuren

Vroeger was het zo dat jongens blauwe kleding droegen en meisjes roze kleding droegen. Tegenwoordig is dit achterhaald en wordt er veel meer gevarieerd in kleuren kleding. Het is ook goed om rekening te houden met de kleuren en printen. Het is handig om wat kleuren te kiezen die makkelijk zijn om te combineren met andere babykleding. Printen op kleding is in veel gevallen erg leuk, maar kan ook druk worden en dat is niet leuk voor de stijl.

Gemak

Voor uw baby is het erg fijn om een zachte stof aan te schaffen. Ook is het handig om te kijken naar het aandoen en uitdoen van de kleding. Sommige babykleding hebben een lastige methode en dat zorgt alleen voor frustratie. Ook wil je de kleding aan trekken zonder dat je baby er last van heeft. Ouders hebben ook vaak het idee om kleding aan te schaffen op de groei. Soms kan dit handig zijn, maar het is voor je baby niet fijn bewegen als de kleding te groot is. Daarnaast is de stijl ook minder mooi als het losjes zit. Verder is het handig dat de kleding in de wasmachine kan. Dit scheelt je als ouder veel tijd.

Sokjes en schoentjes

De voetjes van een baby zijn kwetsbaar en worden snel koud. Het is goed om sokjes of slofjes aan te schaffen voor je baby. Ook deze moeten een lekkere stof zijn zodat het ademend is en je baby geen zweetvoetjes krijgt. Uw baby gaat op een gegeven moment ook lopen, dus versteviging aan de voeten is ook goed om aan te schaffen. Je kan voor de stijl van je baby ook schattige baby sneakers aanschaffen. Veel sneakers die ouderen kopen zijn ook in de maat van baby’s te krijgen. Kijk ook hier naar de kleuren en printen van de schoenen. Het beste is om een witte, of zwarte schoentje aan te schaffen, omdat dit makkelijker past bij de rest van de babykleding.