Multiresource
Image default
Sport

Karpersessie in de herfstperiode

Met een frisse 10 graden op de thermometer en een zachte noorden wind is het een koude herfstdag. Met een klein regenfront in aantocht wordt het weer nog minder aangenaam. Dit moet de pret echter niet drukken. We gaan namelijk vissen. Weer of geen weer. Thuis vangen we sowieso niets. En van elke vissessie valt weer wat te leren. Ook als het niet lukt. 

Bij aankomst aan het water blijkt het water er straks bij te liggen. Bijna een biljardlaken. Eigenlijk voelt het niet als visweer, maar met de opkomende regenfront zou de karper toch actief moeten worden. Ze zullen toch moeten aansterken, of eigenlijk aandikken, voor de komende winter. 

Door een rustig ingezette voercampagne denk ik dat de karper toch niet ver uit de buurt kan zijn. Heb hiervoor bij de hengelsport winkel verschillende 5kg zakken boilies gehaald. Hierbij maak ik gebruik van verschillende diameters en 3 verschillende smaken. Dit om te voorkomen dat er sneller dressuur op de stekken zal bestaan. Ook vindt ik het belangrijk om ze een afwisselend menu mee te geven. Het gevoel is hierbij is dat de vissen minder snel zat zijn van een vast menu en daarbij bepaalde vissen juist een voorkeur hebben. In deze combinatie probeer ik zoveel mogelijk vissen op de langere termijn geïnteresseerd te laten. 

Door een langer peilbeurt heb ik het bodemverloop zo goed als mogelijk in kaart gebracht. Dit om te voorkomen dat er gevoerd wordt op een talud waar je vervolgens meters ver een onderlijn neer legt. Uit eerdere ervaring is gebleken dat je dan veel beter onder het talud kunt gaan vissen. Hier komt namelijk ook het meeste voer terecht. Met uitzondering van de meest grote vissen van het water. Deze blijken juist meer rustig te willen eten, buiten de drukte, tegen de wand aan waar verschillende boilies ook te vinden zijn.

Tijdens de vissessie wordt dan een peillood gebruikt of een deeper om de plaatsing van het haakaas extra scherp te krijgen. Iets dat dus standaard in de tacklebox meegaat. Da dit meer dan gemiddeld vis oplevert is duidelijk. De vangsten zijn ook deze dag bijzonder goed te noemen. Met 4 karpers tussen de 20 en 30 pond op dit relatief moeilijke water ben ik erg content. En de herfst houdt gelukkig nog even aan.

https://www.sportvisgigant.nl/