Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips blijft jouw kantoor netjes en schoon

Normaal gesproken brengen we in Nederland allemaal een redelijk groot deel van onze tijd door op het werk. Het is dan wel belangrijk dat dit een fijne en schone plek is. Wanneer je op kantoor zit is dit gelukkig relatief makkelijk te realiseren. Hieronder geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw kantoor schoon en hygiënisch is!

Wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat je kantoor schoon is?

Bij het schoonhouden van je kantoor denk je misschien al snel aan het inhuren van een professioneel bedrijf. Dat is natuurlijk ook een goede optie. EW facility kan je hier bijvoorbeeld bij helpen. Dit is echter niet genoeg. Ook de mensen die op kantoor werken moeten bijdragen om het kantoor zo optimaal mogelijk schoon te houden. Met deze drie tips gaat dat makkelijk lukken.

Zorg dat iedereen zijn of haar werkplek schoon houdt

Als iedereen ervoor zorgt dan zijn of haar eigen werkplek schoon is ben je al goed op weg. Dat betekent dat iedereen zijn bureau moet opruimen en ordenen, en alles wat niet nodig is moet weggooien. Alles wat je wel nodig hebt kan netjes geordend worden opgeruimd. Daarnaast kun je bijvoorbeeld afspreken dat iedereen een keer in de week even zijn eigen spullen schoonhoudt. Dat zal niet de favoriete taak zijn, maar het resultaat mag er zijn. Iedereen vindt een schone werkplek en kantoor namelijk fijn.

Voldoende prullenbakken

Deze lijkt heel logisch, maar is ook heel belangrijk en wordt toch nog weleens vergeten. Zonder voldoende prullenbakken zal het kantoor nooit schoon blijven. Idealiter moet er bij elk bureau een prullenbak binnen bereik zijn. Ook op het toilet, in de keuken en in de vergaderruimtes moet een prullenbak aanwezig zijn.

Denk aan de koelkast

Veel werkplekken en bureau’s hebben een gezamenlijke koelkast. Dat is ook hartstikke fijn en gezellig, maar ook potentieel gevaarlijk voor de hygiëne. Daarom moet je minimaal een keer per week de koelkast controleren. Haal alles wat er al te lang ligt uit en controleer op datums. Zo blijft ook de koelkast lekker schoon!

 

https://www.ew.nl/