Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Met Schaakkoning kun je jouw gedroomde schaakklok kopen

Heb jij altijd al eens het idee gehad om een schaakklok te kopen om op z’n tijd eens je hoofd te breken en je hersenen te kraken met schaken? Zoek dan niet verder, want dan kun je goed gebruikmaken van de website schaakkoning.nl. Tevens kun je daar als hobbyist terecht als je informatie of tips zoekt bij de aanschaf van een schaakklok. 

Functies van een schaakklok 

Wanneer je van plan bent zo’n schaakklok te gaan kopen bij Schaakkoning, dan is het handig te weten waar deze voor dient. De schaakklok zorgt ervoor dat beide spelers gedurende het schaken evenveel bedenktijd hebben. De klok bestaat uit twee uurwerken. Om de beurt loopt er eentje af.

Deze klok, die ook wel bekend staat als ‘wedstrijdklok’, wordt bij bordspellen gebruikt om de bedenktijd van twee spelers te meten. Valsspelen is hierbij dan ook echt verleden tijd, maar een professionele speler zal hier geen aandacht aan besteden; deze is er juist op gericht om het spel op een eerlijke manier naar zijn hand of haar te zetten en te winnen. Er bestaan ook andere woorden voor deze schaakklok. Je kunt het tegenkomen als damklok, maar ook als een damklok of een gokklok.

Veel variaties van de schaakklok 

Er bestaan ontzettend veel mogelijkheden bij het kopen van een schaakklok. Of je nu een amateur bent of al verder gevorderd en of je nu op zoek bent naar een analoge of een digitale schaakklok, bij De Schaakkoning vind je er altijd één (of meerdere) die helemaal bij jou past. Het is ook hét perfecte cadeau voor een echte schaakfanaat, bijvoorbeeld als verjaardagscadeau of bij de feestdagen die binnenkort ook weer voor de deur staan. Menig spelfanaat zal hier heel blij mee zijn.

Zoals gezegd is er een analoge en een digitale versie van de klok. Bij het kopen van deze schaakklok is het belangrijk dat je beide opties tegen elkaar afweegt om zo tot de juiste en bij jou passende keuze te kunnen komen. Zo is de digitale klok wat preciezer dan de analoge versie. Het is bij de analoge klok iets lastiger om in te schatten hoeveel tijd je nog over hebt. Ook is de digitale klok stiller, want hij maakt geen tikgeluid.