Multiresource
Image default
Beauty en verzorging

Microdermabrasie bij jezelf wel of niet doen

Microdermabrasie bij jezelf wel of niet doen?

Terwijl microdermabrasie vroeger alleen een schoonheidsbehandeling was voor beroemdheden die bij een dermatoloog werden gedaan, kunt u nu deze huidverbeterende behandeling krijgen bij de meeste salons, klinieken en zelfs thuis! Microdermabrasie kan een geweldige anti age behandeling zijn, dus laten we eens bekijken hoe deze behandeling werkt en het verschil tussen professionele en thuisopties.

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie gebruikt exfoliatie om de buitenste laag van dode huidcellen (bekend als de opperhuid) te verwijderen. Wanneer dit professioneel wordt gedaan, houdt dit proces vaak in dat een apparaat (zoals een fijne zandstraler) kleine kristallen (meestal aluminiumoxide) over het gezicht spuit, waarbij een zachte peeling wordt gecombineerd met zuigkracht om de dode buitenste huidlaag te verwijderen. Er zijn nieuwere tools (aquabrasie/hydra peeling) die een toverstaf met water punt gebruiken in plaats van kleine kristallen om de dode huidcellen te verwijderen. Thuisversies zijn meestal een exfoliërende behandelkopstuk die kleine kristallen bevat.

Wat zijn de voordelen?

Van microdermabrasie is aangetoond dat het de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verbetert, het verschijnen van acnelittekens vermindert, huidpigmentatie vermindert en zorgt voor algehele huidverjonging. Volgens de Archives of Dermatology hebben onderzoekers ontdekt dat microdermabrasie (wanneer het wordt gedaan met een diamantvormige punt) hetzelfde huidherstructureringsproces kan veroorzaken dat optreedt tijdens wondgenezing. De studie omvatte een biochemische analyse van huidmonsters van 40 verschillende volwassenen van 50 tot 83 jaar. Elke persoon had door de zon beschadigde delen van hun armen behandeld met microdermabrasie. De resultaten toonden een verhoogde productie van veel van de markers die verband houden met wondgenezing, zoals cytokeratine 16 (antimicrobiële peptiden die infectie bestrijden), matrixmetalloproteïnasen (helpen de structurele eiwitten van de huid onder controle te houden) en collageenprecursoren (de basis van een gezonde huid). Het is verbazingwekkend hoe de complexe biologische structuren van de huid reageren op zo’n relatief simpele oppervlaktebehandeling! Zoals bij veel huidverjongingsprocedures, zijn er meestal meerdere behandelingen nodig om optimale resultaten te krijgen.

Zowel thuisversies als professionele microdermabrasie behandelingen?

Simpele microdermbrasiekits voor thuis zijn in wezen gezichtsscrubs die aluminiumoxidekristallen gebruiken om de dode huid weg te schrobben. Deze scrubs werken goed voor milde tot stevige peeling, maar verschillen niet echt van gezichtsscrubs die straling of korrels gebruiken om de dode huid weg te wrijven. De hoeveelheid actieve ingrediënten in thuisproducten kunnen lager zijn dan die van professionals. Daarom leveren de meeste thuisbehandelingen niet altijd dezelfde resultaten op als wanneer ze professioneel worden gedaan. 

Professionele microdermabrasie behandeling bij jezelf

Bij Icandobeauty zijn tools professionele microdermabrasie voor thuis gebruik. Met deze apparatuur kunt u wel u zelf een professionele micro behandeling geven, maar dan thuis. Het voordeel hiervan is dat u de behandeling vaak kunt herhalen, waardoor de resultaten zich gaan op stapelen, zonder hiervoor herhaarlijks naar de kostbare schoonheidsspecialist te moeten.

Samengevat

 
Microdermabrasie is een effectieve, niet-invasieve manier gebleken om het uiterlijk van uw huid te verbeteren. U kunt microdermabrasie bij uw schoonheidsspecialist doen of thuis gebruik doen met professionele micro tools. Thuisversies van www.Icandobeauty.nl bieden detzelfde niveau van gladheid van de huid als een professionele behandeling, maar ze kunnen vaker veilig herhaald worden zonder dat u naar uw schoonheidsspecialist hoeft.

https://icandobeauty.nl/