Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Moet ik voor een reddingvest of zwemvest kiezen?

Wie het water op wil, doet er goed aan om veiligheidsmaatregelen te treffen. Een van de onderdelen die absoluut niet mag ontbreken in uw boot, is een redding- of zwemvest. Maar op welk moment kiest u voor eerstgenoemd item en wanneer is de laatste optie een betere? In deze blog vertellen wij u hier meer over! 

 

Wat is het verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest?

 

Zoals gezegd is de hamvraag in deze blog: welk vest past het beste bij mij? Het meest essentiële verschil tussen een reddingsvest en een zwemvest zit hem in de kraag. Daar waar een reddingvest altijd de beschikking heeft over een kraag, wil deze nog weleens ontbreken bij een zwemvest. Bij een reddingsvest zorgt de kraag ervoor dat u niet kopje onder gaat en vanzelf op uw rug terechtkomt. Zoals het woord wellicht al verklapt, is het bij de drager van een zwemvest meer van belang dat degene in staat is om te zwemmen. Het is dan ook een drijfhulpmiddel en wordt voornamelijk gebruikt tijdens het beoefenen van watersport. 

 

Welke soorten reddingsvesten zijn er? 

 

Onderscheid je de verschillende reddingsvesten van elkaar, dan zijn die te verdelen in twee categorieën: de automatische reddingsvesten en de vesten van vaststof. De eerstgenoemde categorie biedt meer draagcomfort ten opzichte van een vaststof vest. Dat heeft met name te maken met het feit dat het vest zich pas opblaast zodra het CO2 patroon wordt geactiveerd aan de binnenkant van het vest. 

 

Uit welke zwemvesten kan ik kiezen? 

 

De verschillende zwemvesten zijn van verschillende materialen gemaakt. Zo zijn er de neopreen zwemvesten, maar ook zijn er de standaard nylon vesten. De neopreen variant sluit beter om het lichaam, droogt sneller en heeft een beter draagcomfort. Zwemvesten zijn er voor verschillende (lichaams)gewichtsklasses, maar ook universeel. Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Zwem- en reddingsvesten van Boottotaal

Zwemvesten worden voornamelijk gebruikt tijdens sporten die plaatsvinden op het water. Zeilen, kano varen of waterskiën: het zijn stuk voor stuk sporten waarbij het goed is om een zwemvest over de schouders te trekken. Een goede aanbieder van zwem- en reddingsvesten is Boottotaal.nl. Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kiezen van het juiste zwemvest of reddingsvest? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust!

 

https://www.boottotaal.nl/