Multiresource
Image default
Financieel

Online hypotheek berekenen

Online hypotheek berekenen

Iedereen is er wel eens benieuwd naar, wat is nou online de maximale hypotheek dat kan worden geleend op het salaris wat nu wordt verdient. Dit kan tegenwoordig makkelijker worden uitgezocht als vroeger. Het is nu niet meer nodig om een afspraak te maken bij een hypotheekadviseur, om daar het maximale hypotheekbedrag te laten berekenen, maar dit kan tegenwoordig gemakkelijk via diverse online websites. 

Redenen berekenen maximale hypotheek

Er zijn diverse mogelijkheden waarom iemand de maximale hypotheek zou willen weten. Bijvoorbeeld voor iemand die zich net aan het verdiepen is op de huizenmarkt, maar ook voor iemand die al een koophuis bezit en wellicht wilt doorgroeien naar een nieuwe woning is het handig om te kijken wat er geleend zou kunnen worden. 

Hoe berekenen

Op internet zijn er diverse websites te vinden waarmee het mogelijk is om de maximale hypotheek te berekenen. Voor het verkrijgen van het maximale hypotheekbedrag zijn bepaalde gegevens nodig. Het brutojaarinkomen is noodzakelijk om te weten, zowel van uzelf als van uw eventuele partner. Daarnaast is de leeftijd van belang. Tevens wordt er gevraagd of er mogelijk nog ergens schulden zijn, denk hierbij aan een studieschuld of een abonnement voor de mobiele telefoon, waarbij de telefoon in het abonnement zit meegenomen. Vervolgens zal de website de hoogst mogelijke hypotheek bereken. 

Het voordeel van het online de hypotheek berekenen is dat je niet geheel onwetend bij de hypotheekadviseur aankomt. Het is helaas niet mogelijk om een hypotheek volledig zelf zonder adviseur online te regelen. Om echt daadwerkelijk een hypotheek af te sluiten dient u contact op te nemen met een hypotheekadviseur.

Wel is het mogelijk om zelf bij het online de hypotheek berekenen zelf een rentepercentage in te vullen en in te vullen wat voor soort hypotheek u wilt. Op dit moment zijn er twee gangbare vormen van hypotheek. De lineaire hypotheek en de annuïteiten hypotheek. 

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek is de aflossing elke maand hetzelfde, echter het rentebedrag gaat in de loop van de tijd, lineair naar beneden. Dit komt erop neer dat de maandlasten in de loop van de tijd zullen gaan dalen. Echter zijn de beginkosten van de lineaire hypotheek hoger dan die van de annuïteiten hypotheek. Achteraf gezien is een lineaire hypotheek goedkoper, er wordt daadwerkelijk minder rente betaald. 

Annuïteiten hypotheek

Het bedrag dat elke maand afgelost dient te worden tijdens de looptijd van de hypotheek is elke maand, jaar in jaar uit hetzelfde. Echter bestaan de kosten in de eerste periode vooral uit de aflossing van de rente en later uit de aflossing van de schuld. Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is dat bij het aangaan van de hypotheek al vaststaat welk bedrag er betaald dient te worden, de volledige looptijd van de hypotheek. 

Online de maximale hypotheek berekenen

Online kunnen ook de verschillende hypotheekverstrekkers en de daarbij horende rente worden vergeleken. Het is fijn om dit voorafgaand aan het daadwerkelijke gesprek met de adviseur te doen, zodat u al enig voorkeur kan uitspreken tegen de adviseur. Wellicht is het ook handig om u alvast enig sinds te verdiepen in de voorwaarden van bepaalde hypotheken, zodat het gesprek met de adviseur gemakkelijker verloopt.

 

https://hypotheekberekenen.nl/overwaarde-opnemen-berekenen