Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar de ideale invulling van een schoolplein? Lees dan gauw verder!

Dat een schoolplein een plek is waar kinderen leren en zichzelf ontwikkelen, is niks nieuws. Er worden namelijk ruzies gehouden, deze worden opgelost, kinderen moeten samenwerken en natuurlijk is er het sociale contact met leeftijdsgenoten. Een goed schoolplein draagt bij aan deze ontwikkeling, maar hoe ziet een goed schoolplein er nou eigenlijk uit? Gelukkig zijn er hier en daar wat richtlijnen voor een schoolplein dat optimaal bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Hoe deze schoolpleinen eruit zien, lees je in dit blog!

We zitten niet stil…

De wereld van de schoolpleinen zit eigenlijk geen moment stil. Er gaat geen dag voorbij zonder dat er weer een nieuwe conclusie wordt getrokken over de vraag waarop een kind zich nog optimaler kan ontwikkelen op een schoolplein. Hierdoor is het geven van één correct antwoord op de vraag hoe een schoolplein eruit moet zien niet echt mogelijk. 

Wél zorgen alle onderzoeken en nieuwe inzichten voor een groot aantal antwoorden in het algemeen. Zo zijn we inmiddels al tot de conclusie gekomen dat natuurlijke speeltoestellen erg bijdragen aan de positieve ontwikkeling van een kind. Door speeltoestellen op het schoolplein te plaatsen waar kinderen zelf moeten onderzoeken wat er gebeurt door gebruik te maken van hun snelheid, kracht en verstand, ontstaat een verhoogde bewegingsintensiteit. Waar kinderen voorheen veel in de zandbak zaten en hier en daar eens een spelletje tikkertje speelden, wordt nu vooral de nadruk gelegd op de combinatie tussen onderzoek doen en het leren van je eigen, fysieke vermogen. 

Op naar avontuur

Ook is de zoektocht naar avontuur erg belangrijk voor een kind. Waar kinderen tegenwoordig al snel vermaakt worden door een serie op hun telefoon of een spelletje op hun spelcomputer, was het vroeger standaard om zelf op te zoek te gaan naar actie en avontuur. Met bepaalde speeltoestellen school komt dit idee weer terug. Bij Yalp kun je namelijk terecht voor zogeheten natuurlijke speeltoestellen. Deze speeltoestellen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en daardoor nemen de zoektochten naar avontuur vaak toe. Elke pauze worden verschillende avonturen beleefd die eindelijk eventjes niet door een PlayStation of Xbox zijn gegeven. Overweeg het gebruik van deze speeltoestellen zeker bij de (her)inrichting van een schoolplein. Het wordt namelijk tijd dat dat streven naar nieuwe avonturen weer een beetje terugkomt… 

 

https://www.yalp.nl/