Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Outfits voor een sollicitatiegesprek

Het is tijd om een (nieuwe) baan te zoeken. U woont gesprekken bij met enkele bedrijven. De bedrijven spreken je aan en je bent geïnteresseerd in het sollicitatieproces. Je bent een beetje nerveus voordat je naar binnen gaat. Hebben ze vertrouwen in je? Is het mogelijk dat je in het bedrijf wordt aangenomen? Je eerste ontmoeting met een potentiële werkgever kan je kansen om aangenomen te worden maken of breken. Het is cruciaal om je individualiteit te behouden. Wat kun je, behalve op tijd komen, nog meer doen om indruk te maken? Kleding speelt een belangrijke rol bij het uitdrukken van je persoonlijkheid. Het is gunstig om niet te hard te proberen. Ontdek nu hoe je je goed kunt kleden! Uw kleding moet weerspiegelen wie u bent als persoon.

 

Welk bedrijf?

De kleding die je draagt naar een sollicitatiegesprek varieert naargelang de voorkeuren van het bedrijf. Een fabriek en een verkoopkantoor hebben bijvoorbeeld verschillende normen. Om eventuele fashion faux pas te voorkomen, kijk je van tevoren op de website en sociale mediakanalen van het bedrijf. Om een goede eerste indruk te maken, moet u zich zorgvuldig kleden. Vergelijk hoe mensen daar gekleed zijn om te beslissen wat u moet dragen. Is het waar dat mensen elke dag in pak rondlopen? Dan is een pak waarschijnlijk ook geschikt voor een sollicitatiegesprek. Een casual kleding is meestal ook prima. Denk aan een nette spijkerbroek met een polo of blouse. Bij twijfel raden we aan om je gepast te kleden in plaats van helemaal niet serieus genomen te worden door je kledingkeuze. Het is beter om je netjes te kleden dan dat je door je kledingkeuze helemaal niet in aanmerking wordt genomen.

 

Je prettig voelen

Als jij je goed voelt in jouw kleding, dan kom je zelfverzekerde over. Bij een goede eerste indruk is zelfverzekerdheid een belangrijk onderdeel. Kies kleding met de juiste pasvormen: niet te strak en ook niet te los. Een soft flared pants heeft vaak een goede pasvorm. Onthoud wel dat de outfit passend moet zijn bij jouw functie en het bedrijf. De schoenen zijn ook een onderdeel van jouw outfit. Zorg ervoor dat ze netjes schoon zijn en dat je er prettig om kunt lopen. 

 

Online sollicitatiegesprek

Tijdens de uitbraak van het coronavirus werden veel afspraken online gemaakt. Ook sollicitatiegesprekken vinden tegenwoordig online plaats. Het internet wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Online werkt effectief en snel, zodat je onderweg geen tijd hoeft te verliezen. Je kunt elkaar via het scherm leren kennen door er gebruik van te maken. Het is cruciaal om van tevoren uit te zoeken hoe je kleding overkomt op de persoon aan de andere kant. Open je camera en kijk of de kleding geschikt is voor een sollicitatiegesprek. Een print met stippen of strepen kan op foto’s erg afleidend zijn. Kies je voor een nette blouse, dan zit je bijna altijd goed. We wensen je veel succes met je nieuwe baan!

https://flrd.nl/