Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Populaire soorten glaswerk

In de loop der jaren hebben glaswerkontwerpers innovatieve nieuwe vormen gecreëerd die zowel natuurlijke als door de mens gemaakte materialen hebben verwerkt. De ontdekking van glas creëerde een hernieuwde interesse in alle soorten glas, die een breed scala aan stijlen van het alledaagse duidelijke wijnglas bedwingen om wijndoorns en kandelaars uit te werken. Hierdoor bleven glaswerkontwerpers de glazen basiseigenschappen verbeteren en tegelijkertijd unieke ontwerpen en decoratieve motieven creëren.

Antiek en onderscheidend glaswerk 

De oorsprong van antiek glaswerk kan worden getraceerd naar oude beschavingen die de tijdspanne van de oude Egyptenaren, Romeinen, Chinees, Indiaas en Grieken overspannen. De geschiedenis van antiek glaswerk omvat ook objecten zoals kandelaars, vazen, gerechten, kommen, kopjes en beeldjes. De ontdekking van koper en brons creëerde een enthousiasme voor nieuwe glazen voorwerpen die een unieke kleur en textuur bevatten, dat onderscheidend glas wordt genoemd. Klassiek glaswerk was een dure kunst die gereserveerd was voor de rijke. Vanwege de schoonheid en zeldzaamheid van deze objecten werd hun productie de provincie geschoolde ambachtslieden. In het hart van elke glazen schepping was een prachtige kleur, die is gekozen om het algemene ontwerp te verbeteren of om een speciaal patroon of een ontwerpelement van het glas te benadrukken.

Vintage verzamel vazen 

De meeste verzamelaars van antiek glaswerk doen dit omdat ze van het uiterlijk van het oude goed gemaakte glaswerk houden, niet noodzakelijkerwijs omdat ze in de hoop een echt vintage item te vinden. Tegenwoordig hebben collectors de neiging zich te concentreren op items met ingewikkelde ontwerpen, kleurrijk glaswerk, of unieke kleurencombinaties uit een bepaalde tijdperk. Deze aanpak kan ook bepaalde vazen uit de categorie uitsluiten, zoals die met een florale ontwerp of dierfiguren. Zelfs dit soort vintage glaswerk kunnen echter worden beschouwd als verzamelaars. Net als elk ander klassiek of antiek glaswerk kunnen deze vazen worden gebruikt om een volledige set weer te geven of om een bestaande collectie te verbeteren.

Bloemenvazen

Vazen en bloemenvazen behoren tot de populairste vormen van glaswerk vandaag. Of je nu een woonkamer, eetkamer of romantische interieurinstellingen versiert, het gebruik van vazen blijven elke dag groeien. De populariteit van kristallen vazen is waarschijnlijk een product van dezelfde groeiende interesse in klassiek glaswerk. In tegenstelling tot de zeer decoratieve, antieke glazen vazen van jaren geleden hebben moderne glazen bloem en nieuwigheid vazen vaak duidelijke, levendige kleuren om een eigentijds gevoel te creëren. Hoewel velen om deze reden nog steeds de klassieke glazen vaas kiezen, worden de heldere glazen vazen vaak gecombineerd met andere moderne elementen om een look te creëren, die zowel modern als klassieker is.


Bent u geïnteresseerd in glazen bloemenvazen dan kunt u direct glazen vazen online bestellen bij B-living. Zij bieden verschillende soorten glaswerk, waaronder dus bloemenvazen. Neem gerust een kijkje.