Multiresource
Image default
Rechten

Scheiden in Den Haag

Er doemen al snel een hoop vragen op als je besluit om te gaan scheiden in Den Haag. Wie blijft er in het huis wonen, hoe geven jullie het ouderschapsplan vorm en hoe worden de financiën geregeld? Dit zijn slechts een aantal van de waarschijnlijk tientallen vragen die je hebt. Elke scheiding is in principe uniek. Al zijn de hoofdlijnen natuurlijk bekend. Er dient een echtscheidingsconvenant opgesteld te worden met daarin de verdeling van inboedel, pensioenverdeling en alimentatie afspraken, maar er zijn ook zaken die hierin opgenomen dienen te worden als één van de partners een eigen bedrijf heeft of schulden heeft. Dit willen jullie natuurlijk goed regelen. In een echtscheidingsprocedure zijn er verschillende mogelijkheden om deze afspraken te maken. Zo kunnen jullie zonder een mediator of scheidingsadvocaat Den Haag alles regelen. Dit heeft uiteraard de voorkeur, omdat jullie in goed overleg uit elkaar gaan en de zaken kunnen regelen. Lukt dit niet? Dan kan een mediator of echtscheidingsadvocaat bemiddeling bieden om er gezamenlijk toch uit te komen. De mediator of echtscheidingsadvocaat Den Haag helpt dan bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Alle papieren in orde en ondertekend? Dan dient middels een echtscheidingsverzoek deze bij de rechtbank ingediend worden. Ook hier kan de mediator of echtscheidingsadvocaat bij helpen.

Voorkom een vechtscheiding in Den Haag

Een echtscheiding kan al snel escaleren en resulteren in een vechtscheiding. Zo kan één van de partners het überhaupt niet eens zijn met de scheiding of niet akkoord gaan met de verdeling van bijvoorbeeld de inboedel of de financiële afwikkeling van het huwelijk. De onderlinge verhouding kan hierdoor al snel op scherp komen te staan, waardoor goede communicatie en dus het maken van afspraken onmogelijk is. Bemiddeling van een gezamenlijk ingeschakelde expert biedt vaak enige houvast, maar is geen garantie dat alles in positieve zin verloopt. Helpt deze bemiddeling niet? Dan rest er vaak niks anders dan dat ieder een eigen scheidingsadvocaat benaderd. De echtscheidingsadvocaten Den Haag nemen dan de onderhandelingen over en verdedigen (eventueel tot aan een rechtszaak) jouw belangen. De advocaat van de “tegenpartij” verdedigt natuurlijk de belangen van zijn of haar cliënt. Dit is vaak dan ook het laatste redmiddel. Als er gezamenlijke minderjarige kinderen in het spel zijn is het zaak om alles te proberen om een vechtscheiding te voorkomen. 

Stel je vraag aan een expert in Den Haag

Heb je een vraag over het echtscheidingsproces of wil je graag advies over jouw persoonlijke situatie in Den Haag? Schroom dan niet om geheel vrijblijvend je vragen te stellen aan een expert in het echtscheidingsrecht. Dit hoeft niet altijd direct aan een scheidingsadvocaat Den Haag gesteld te worden. Je kunt hiervoor ook een mediator benaderen. De meeste scheidingsadvocaten in Den Haag en mediators bieden een gratis kennismakingsgesprek aan.