Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Scooter kopen? Let hier op!

Een scooter is een enorm praktisch vervoersmiddel. Met de twee wielen die het voertuig heeft kun je gemakkelijk door de stad manoeuvreren, je parkeert ‘m ook nog eens veel makkelijker dan de auto. Daarnaast is de scooter ook bijzonder zuinig waardoor je zeer goedkoop onderweg kan. Niet elke scooter is echter hetzelfde, in dit blogartikel vertellen we je graag over de verschillende scooter die je kan kopen.

Elektrisch of benzine

Als je een scooter wilt kopen, is het belangrijk om te letten op het type scooter dat je krijgt. Er zijn twee hoofdtypen scooters: brandstof en elektrisch. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen die je moet overwegen voordat je tot aankoop overgaat.

Benzine

Benzine scooters hebben de neiging krachtiger en dus sneller te zijn dan elektrische scooters. Ze zijn ook meestal minder duur in het gebruik, omdat je alleen gas hoeft te kopen in plaats van batterijen of oplaadapparatuur. Benzine scooters produceren echter uitstoot, dus ze zijn niet zo milieuvriendelijk als elektrische scooters. Ze vergen ook meer onderhoud, zoals olie verversen en afstellen, dan elektrische scooters.

Elektrisch

Elektrische scooters worden steeds populairder door hun milieuvriendelijkheid en lage gebruikskosten. Elektrische scooters werken op accu’s, die regelmatig moeten worden opgeladen. Afhankelijk van het model kunnen elektrische scooters een kortere actieradius hebben dan benzinescooters voordat ze moeten worden opgeladen. Elektrische scooters zijn ook lichter en stiller dan benzinescooters.

Bromscooter of snorscooter?

Er zit ook nog verschil tussen de bromscooter en de snorscooter. De snorscooter heeft vaak een minder grote motor, waardoor ze iets minder vermogen hebben dan een bromscooter. Een snorscooter gaat ongeveer 25 kilometer per uur. De snorscooter is daardoor vaak wel een stuk betaalbaarder dan de bromscooter. De bromscooter gaat tot 50 kilometer per uur, dit komt omdat er een grotere motor op zit. Zeker voor langere afstanden is een bromscooter aan te raden.

Scooter kopen bij DAB

Wat voor scooter je ook zoekt, bij dab-scooters.nl zit je altijd goed. Of het nou gaat om een elektrische scooter of benzine scooter, of een bromscooter of toch een snorscooter. Bij DAB hebben ze het allemaal. Op zoek naar een occasion? Ook dat is geen probleem!