Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Suiker of zoetstoffen? Dit moet je weten

Suiker of zoetstoffen? Dit moet je weten

Een schepje suiker in de koffie, een plakje cake, een slok frisdank… iedere dag consumeren we suiker. Een grote groep mensen werkt dagelijks zelfs veel te veel suiker naar binnen. Hoewel suiker niet per se slecht voor je gezondheid is, kan een overschot aan suiker wel negatieve gevolgen hebben. Denk aan vermoeidheid, darmklachten, hoofdpijn, tandbederf en overgewicht. Daarom wordt er in veel voedingsmiddelen tegenwoordig geen suiker meer verwerkt, maar zoetstoffen. In dit blog vertellen je meer over dit alternatief.

 

Minder calorieën

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker bevatten vaak ontzettend veel calorieën. Door veel frisdank, koek en snoep te nuttigen, kan het zijn dat je dagelijks te veel calorieën binnenkrijgt. Het gevolg is dat je dikker wordt. Kunstmatige zoetstoffen zijn over het algemeen caloriearm en zijn hierdoor een goed alternatief van suiker. Dit betekent uiteraard niet dat je dan onbeperkt zoetigheid naar binnen kunt werken. Een gebalanceerd dieet is altijd een aanrader en veel gezonder.

 

Minder gaatjes

Ben jij voorafgaand aan een tandartsbezoek altijd bang dat de tandarts weer gaatjes zal ontdekken? Dan kan het helpen om minder suiker te consumeren. Suiker tast het tandglazuur aan, waardoor je een grotere kans hebt op gaatjes en tanderosie. Zoetstoffen hebben dit negatieve effect niet. Het is dus beter voor je gebit om meer zoetstoffen en minder suiker te nuttigen.

 

Kunstmatige of natuurlijke zoetstoffen?

Er zijn twee soorten zoetstoffen: kunstmatige en natuurlijke zoetstoffen. Natuurlijke zoetstoffen hebben als voordeel dat ze rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen en daardoor net even iets gezonder zijn dan suiker. Voorbeelden van natuurlijke zoetstoffen zijn stevia en honing. Let wel op het aantal calorieën, want natuurlijke zoetstoffen bevatten vaak evenveel calorieën als suiker. Op Naturaplaza kan je meer informatie vinden over natuurlijke zoetstoffen.

 

 

https://www.naturaplaza.nl