Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Vergoeding van je zorgverzekering bij ooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen zeer vervelend zijn. Je kunt deze vrij gemakkelijk laten behandelen met een kleine medische ingreep. Deze ingreep wordt ook wel ooglidcorrectie genoemd. In de meeste gevallen moet je deze ingreep zelf betalen en kost hij rond de 800 euro. Echter, in sommige gevallen kun je je ooglidcorrectie vergoed krijgen van je zorgverzekering. Dit hangt af van de noodzaak van je ooglidcorrectie. In dit artikel lees je wanneer je ooglidcorrectie als medisch noodzakelijke ingreep wordt gezien en hoe deze dan vergoed kan worden.

 

Gezichtsveldbeperking

Bij ernstige gezichtsveldbeperking kan er sprake zijn van een medisch noodzakelijke ingreep. Er is sprake van ernstige gezichtsveldbeperking wanneer het bovenooglid bij recht vooruitkijken minder dan 1 mm boven het centrum van je pupil hangen.

 

Een andere reden van een medisch noodzakelijke ooglidcorrectie kan verlamming, een verslapping van bovenoogleden door een aangeboren chronische ziekte of geboorteafwijking zijn. 

 

Een correctie van een hangend onderooglid wordt nooit vergoed omdat deze valt onder cosmetische ingrepen. Cosmetische ingrepen worden gedaan om er beter uit te zien en zijn dus niet medische noodzakelijk. 

 

Zeker weten dat de ingreep wordt vergoed

Ga bij je zorgverzekeraar na of ze een contract hebben met de kliniek die je hebt gekozen. Anders kan het zijn dat je alsnog een groot deel zelf moet betalen.

 

Eigen risico/bijdragen

Voor een ooglidcorrectie die vergoed wordt door je zorgverzekering hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Wel moet je eigen risico betalen!

 

Consult met een arts

Heb je nog vragen of wil je kijken of een ooglidcorrectie je kan helpen? Maak dan een afspraak op ooglid.nl voor een gratis intake gesprek. Met dit gesprek kun je je goed voorbereiden op een mogelijke ingreep en kun je alles bespreken met je arts. Schrijf je vragen op en stel deze aan je arts. Je kunt vragen om het gesprek op te mogen nemen zodat je de antwoorden thuis nog eens rustig door kunt nemen.

 

https://ooglid.nl/