Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Verkoeling tijdens de warme dagen

Verkoeling tijdens de warme dagen

Er zijn zomerse dagen waar je eigenlijk heel veel dingen wil en moet doen, bijvoorbeeld werkzaamheden. Maar door de hitte kan dit een flinke klus worden. Dan heb je juist de verkoeling nodig, zodat je lichaam in normale omstandigheden kan doorwerken. Hiervoor bestaat er een koelvest, dat werkt met vier koelelementen. Ideaal voor als je buitenhuis druk bezig bent, of een stuk wil fietsen of wandelen. 

De werking

Een koelvest kan goed helpen met het koelen van je lichaam. Het koelvest is verstelbaar en werkt met het one size fits all principe. Hierdoor kan je het koelvest ook uitlenen aan een vriend of kennis. De koelelementen zitten zowel op de rug, twee stuks, als op de buik, twee stuks. Hierdoor wordt je hele torso gekoeld. Het koelvest weegt totaal zo’n 2 kilo. Het gewicht zit hem uiteraard het meest in de koelelementen die gevuld zijn met Phase Change Material. Het koelvest is precies in te stellen op de juiste maat en maakt het zo een prettig te dragen koelvest. Hierdoor word je niet meer belemmerd in je werkzaamheden of activiteiten. 

Phase Change Material

Het interessante goedje dat zorgt voor verkoeling heet Phase Change Material. Bij Phase Change Material is er sprake van een tijdelijke opslag van warmte of kou. Door de warmteopname uit de omgeving smelt het materiaal als het ware, daarmee wordt de omgeving verkoeld. Wanneer de temperatuur zakt, bijvoorbeeld als je de elementen in de koelkast legt, stolt het materiaal weer op.

Verschillende koelelementen

Er is keuze uit drie verschillende soorten koelelementen: C15, C24 en C28. Dat zegt iets over de temperatuur van koelen. 

Bij C15, is tevens de laagste temperatuur: koelen de elementen af tot 15 graden. Deze heeft de meest verkoelende werking, maar ook de kortste duur. Gemiddeld gaan deze elementen 2 tot 4 uur mee.

De C24 koelvest is uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers. Deze koelen tot een temperatuur van 24 graden en geven daarmee een aangename verkoeling, daarnaast gaan ze ook wat langer mee dan de C15, tot 6 uur. 

De C28 elementen van het koelvest is voor de personen die de hele dag het koelvest willen dragen. Deze kan verkoeling bieden tot 8 uur. Voor motorrijders is deze uitermate geschikt, door de rijwind worden de elementen continu geactiveerd, waardoor je eigenlijk non-stop verkoeling hebt.

 

Koelvest met ventilatoren 

Comfort-Producten biedt ook nog een ander koelvest aan. Dit is een koelvest met ventilatoren, waardoor twee ventilatoren ervoor zorgen dat je lichaam gekoeld blijft. De ventilatoren worden aangedreven door een meegeleverde powerbank. De luchtcirculatie kan op drie standen bepaald worden laag, gemiddeld en hoog. Zo heb je bij elke temperatuur de juiste verkoeling. Het koelvest kan op een acculading tot 4 uur verkoeling bieden. De powerbank kan je eenvoudig opladen. Wil je toch langer verkoelen? Dat kan, door middel van een extra powerbank. Dit kan een eigen powerbank zijn, of je kan er eentje extra aanschaffen. 

Conclusie 

Het koelvest zorgt voor een goede afkoeling voor je lichaam. Zo kan je onbelemmerd die ene activiteit uitvoeren tijdens de warme zomerdagen. De verschillende standen en opties zorgen voor een op maat gekozen oplossing.

 

https://www.comfort-producten.nl/