Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten kooien

Voor volgens zijn er verschillende soorten kooien. Sommige kooien worden alleen gebruikt om de vogels in te vervoeren en in andere kooien brengen de volgens hun hele leven door. Welke kooi voor welke situatie en vogel geschikt is, hangt af van de grootte van het hok. Ben je benieuwd naar welke soorten kooien er zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Broedkooien

Naast kooien waar volgens hun hele leven in doorbrengen, zijn er ook andere soorten kooien. Zoals een broedkooi. Een broedkooi is een kooi waar vogels in worden gekweekt. In de broedkooi hebben de vogels weinig ruimte, maar het is een snelle manier om de nestcontrole te doen. Het voordeel van een broedkooi is dat je zelf de controle hebt over de broedperiode en de samenstelling van de paren. 

 

Kooi om te vervoeren

Als je een vogel ergens mee naar toe wilt nemen, is het belangrijk om daar een aparte kooi voor aan te schaffen. Het vervoeren van de vogel wordt in deze kooi gemakkelijker, omdat de kooi kleiner en lichter is. Als je de vogel ergens mee naartoe neemt, is het verstandig om aan een water- en voerbakje te denken.  

 

Vogelkooi 

Als je op zoek gaat naar een kooi waar de vogel permanent in verblijft, is het belangrijk om de vogel zo veel mogelijk ruimte te geven. Het is belangrijk om in de hoogte, breedte en de lengte genoeg ruimte te hebben. Wanneer de kooi alleen breed en lang is, heeft de vogel nog steeds niet genoeg vrijheid. 

 

Ontdek het aanbod 

Ben je op zoek naar een nieuwe kooi voor jouw vogel? Neem dan een kijkje op de website van Birdsupply en ontdek het aanbod aan allerlei soorten kooien. Heb je een vraag over een specifieke kooi of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice en je laten adviseren over de mogelijkheden. 

 

https://www.birdsupply.nl/

Gerelateerde artikelen

4x leukste cadeaus voor de verjaardag van je moeder

Moet ik voor een reddingvest of zwemvest kiezen?

Wilmink-Oosterveld: dé specialist in utiliteitsbouw!