Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Verwen je blond geverfde lokken: tips voor stralend haar

Blond haar is prachtig en met de juiste verzorging kun je het laten stralen als nooit tevoren. Als je je blond geverfde lokken wilt verwennen en de kleur levendig wilt houden, zijn er enkele handige tips die je kunt volgen. Hieronder vind je enkele adviezen om je blonde haar in topconditie te houden.

 

Vermijd hitte

Warmte kan blond haar beschadigen en de kleur doen vervagen. Beperk het gebruik van hittegereedschap zoals föhns, stijltangen en krultangen. Als je ze toch wilt gebruiken, breng dan een hittebeschermend product aan voordat je de warmtebron gebruikt.

 

Hydrateer je haar

Blond haar kan de neiging hebben om droog te worden, dus hydrateer je haar regelmatig. Gebruik een voedende conditioner na elke wasbeurt en breng wekelijks een diep hydraterend haarmasker aan. Dit helpt om je haar te voeden, te herstellen en pluis te verminderen.

 

Gebruik een speciale shampoo voor blond haar

Kies een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor blond haar. Deze shampoos bevatten vaak paarse pigmenten die ongewenste gele tinten neutraliseren en je haar een mooie koele kleur geven. Goldwell producten Salontopper heeft bijvoorbeeld een uitstekende lijn van shampoos en conditioners die speciaal zijn ontworpen voor blond haar.

 

Bescherm je haar tegen de zon

Blootstelling aan de zon kan je blond geverfde haar doen vervagen en uitdrogen. Bescherm je haar tegen schadelijke UV-stralen door een hoed of sjaal te dragen. Daarnaast kun je ook een haarspray met UV-bescherming gebruiken om je haar te beschermen tegen de zon.

 

Beperk het wassen

Blond haar heeft de neiging om sneller vet te worden, maar vermijd overmatig wassen. Te vaak wassen kan de natuurlijke oliën van je haar verwijderen, waardoor het droog en broos kan worden. Probeer je haar om de andere dag of om de paar dagen te wassen en gebruik droogshampoo tussen de wasbeurten door om eventueel vet te absorberen.

 

Met deze tips kun je je blond geverfde haar op zijn best houden. Geniet van stralend blond haar en voel je zelfverzekerd met je prachtige lokken!