Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Videoconferentiecamera aanschaffen? Let op deze 4 zaken

Bent u van plan om een videoconferentiecamera aan te schaffen? Let dan goed op onder meer de resolutie of beeldkwaliteit, het aantal graden waarin gefilmd wordt, de plaatsingsmogelijkheden en de ondersteunde besturingssystemen. Zo kunt u voorkomen dat u uw nieuw aangeschafte videoconferentiecamera moet retourneren omdat het toch niet helemaal is wat u zoekt. Hieronder zullen we verder ingaan op bovengenoemde vier aandachtspunten. Leest u verder? 

De resolutie of beeldkwaliteit

De resolutie, uitgedrukt in de hoeveelheid pixels op het scherm in zowel de hoogte als de breedte, bepaalt uiteindelijk de beeldkwaliteit. Kort gezegd kan er gesteld worden dat: hoe meer pixels, hoe scherper het beeld (maar ook hoe hoger het prijskaartje). Wanneer u een videoconferentiecamera aanschaft, wilt u natuurlijk wel een exemplaar kopen dat qua beeldkwaliteit en scherpte voldoet aan uw wensen en eisen. Voor veel vergaderingen is 1080 Full HD vaak al voldoende. In sommige gevallen volstaat 4K beter.

Het aantal graden waarin gefilmd kan worden

Niet iedere videoconferentiecamera beschikt over dezelfde lens. Zo kan de ene lens in 360 graden filmen, terwijl de andere lens niet verder komt dan 90, 120 of 180 graden. Het aantal graden waarin gefilmd kan worden, wordt bepaald door het soort lens waarvoor gekozen is. Met een lens die in 90 graden filmt, kunt u veel minder van de ruimte in beeld krijgen dan met een lens die 120 graden kan filmen, zoals de Logitech Meetup. Met een conferencecam die 360 graden kan filmen, kunt u de gehele conferentiezaal of vergaderruimte rondom in beeld krijgen.

De plaatsingsmogelijkheden

Omdat een 360 graden conferentiecamera de gehele ruimte filmt, moet hij in het midden van een tafel worden geplaatst. Zo kan iedereen en rondom plaatsnemen. Een dergelijke camera kan niet even aan een muur worden bevestigd omdat dan een deel van het beeld wegvalt. Videoconferentiecamera’s die in 90, 120 of 180 graden filmen monteert u wel aan een muur. Professionele camera nodig voor onderweg? Met een mobiele conferentiecamera vergadert u ‘on the go’, waar en wanneer u wilt.  

De ondersteunde besturingssystemen

Let er goed op of het besturingssysteem dat u gebruikt ook ondersteund wordt. Niet alle conferentiecamera’s ondersteunen namelijk alle besturingssystemen. Windows of MacOS vormen vaak geen probleem, maar Android en ChromeOS worden lang niet altijd ondersteund. Houd hier rekening mee wanneer u de conferencecam wilt koppelen aan een smartphone of tablet.

 

https://www.beamerexpert.nl/