Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Vogels hebben onvoldoende te eten: wat nu?

We houden het tegenwoordig niet meer tegen: vogels hebben steeds meer moeite om geschikte nest- en eetplekken te vinden. Waar er vroeger meer dan voldoende wormen in de grond zaten, ontstaat er nu een bepaalde schaarste. Hoe lossen we dit als mensen op? Dat kan heel simpel. In deze blog lees jij over een aantal adviezen hoe je niet alleen prachtige vogels in jouw tuin gaat zien, maar ook over hoe jij ervoor kunt zorgen dat deze prachtige beestjes weer voldoende leef- en eetgelegenheden hebben! 

Vogelhuisjes

Allereerst bestaat er de mogelijkheid om vogelhuisjes aan te schaffen. Vogels zullen deze al snel opmerken en zullen zich daarom ook snel settelen in jouw tuin. Ook zogeheten ‘nestkastjes’ doen het vaak goed. Dit zijn plekken die speciaal zijn gemaakt om de vogels een veilige plek te bieden waar ze kunnen nestelen. Op termijn zullen er natuurlijk kleine vogeltjes geboren worden. Ook hier is de kans aanwezig dat deze zullen terugkeren op het moment dat zij op zoek zijn naar een plek om een nest te gaan bouwen. Eén grote vogelfamilie in jouw tuin is dus het gevolg.

Zorg voor voldoende voedsel

Zoals je inmiddels weet, is er ook een bepaalde voedselschaarste bij vogels. Deze vinden simpelweg niet meer genoeg voedsel en als ze dit vinden, is dit vaak niet meer van de beste kwaliteit. Wanneer jij naar de lokale dierenwinkel gaat, zie je ongetwijfeld meer dan genoeg vogelvoer. Dit voer is van goede kwaliteit en ondersteunt de prachtige beestjes wat in hun zoektocht naar eten. Wanneer er in jouw tuin een goede nestelplek en een plek is om voldoende voeding binnen te krijgen, is de kans enorm dat deze gevleugelde vrienden zich bij jou gaan settelen. Geen dag zal voor jou meer hetzelfde zijn als je eens naar je tuin kijkt! 

 

https://www.vogelhuisjes.nl/