Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van het nieuwe werken

Voordelen van het nieuwe werken 

Tijdens het ontwikkelen van het nieuwe werken is men op zoek naar een andere manier van werken. Er wordt bewust nagedacht over de uit te voeren activiteiten en de meest geschikte plek daarbij. Als de medewerkers in een goede werkomgeving werken, dan worden de medewerkers over het algemeen trotser op hun omgeving. Op deze manier kan je efficiënter en productiever werken. Het nieuwe werken brengt een aantal voordelen met zich mee. Lees hier een aantal voordelen van het nieuwe werken en wie weet pas jij het toe in je organisatie.

Bespaar ruimte

Tijdens het ontwikkelen van het nieuwe werken wordt er ook gedacht aan flexwerken. Tijdens het flexwerken zouden verschillende vaste werkplekken met meerdere mensen gedeeld kunnen worden. Vaak zie je dat de kantoren nooit volledig bezet zijn. Dit heeft te maken met het feit dat niet iedere medewerker vijf dagen per week werkt en dat niet iedere werknemer de volledige dagen aanwezig is op het kantoor. Er zitten ook dagen bij dat de medewerkers thuiswerken. Eén werkplek kan gedeeld worden met meerdere werknemers. 

Thuiswerken 

Zoals we bij het ruimte besparen al zagen, werken tegenwoordig steeds meer mensen thuis. Hierdoor neemt ook de reistijd af, waardoor er meer werktijd overblijft. Daarnaast zorgt het thuiswerken ook voor minder lange files. Het thuiswerken is eenvoudig, doordat alles online wordt opgeslagen. Tijdens de lockdown naar aanleiding van het Coronavirus, werkten we ook veel thuis. Iedereen is gewend aan het thuiswerken. Het thuiswerken kan zorgen voor een fijne afwisseling gedurende een werkweek. 

Vrijheid 

Tijdens het nieuwe werken krijgen medewerkers veel meer vrijheid. Tussendoor een bezoekje aan de huisarts is geen enkel probleem. De doelen moeten natuurlijk wel gehaald worden, maar deze moeten realistisch worden opgesteld, zodat ze haalbaar zijn. Daarnaast zorgt de vrijheid voor meer plezier tijdens het werken. De motivatie gedurende een werkdagen is hoger en het ziekteverzuim wordt lager. Het interne verzuim wordt ook lager, doordat de motivatie hoger blijft.

Meer informatie

Wil jij je kantoor inrichten op een ruimtebesparende manier en meer vrijheid creëren? Dan kan Kato je helpen. Bekijk het aanbod online en vraag vrijblijvend advies voor jouw kantoorruimte.

https://www.katokantoorinrichting.nl/