Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Waar kan je een wijnklimaatkast plaatsen?

Als je hebt besloten een wijnklimaatkast te kopen voor je grote wijncollectie is het belangrijk te bedenken waar je deze wilt plaatsen. Dat kan namelijk op verschillende plaatsen, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de kast. Meestal worden wijnklimaatkasten in de keuken geplaatst, maar ze kunnen ook in een wijnkelder of een aparte ruimte voor wijnopslag worden geplaatst. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de kast op een stabiele, vlakke ondergrond moet staan en dat de omgevingstemperatuur niet te hoog is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wijnklimaatkast niet goed werkt en dat jouw wijnen niet op de juiste manier bewaard worden.

 

Wat voor modellen wijnklimaatkasten zijn er?

Er zijn verschillende soorten wijnklimaatkasten op de markt. Hieronder vind je een lijst met enkele van de belangrijkste soorten wijnklimaatkasten:

  1. Wijnklimaatkasten met één zone: deze klimaatkasten hebben één temperatuurzone, zodat je al jouw wijn op dezelfde temperatuur kan bewaren.

  2. Wijnklimaatkasten met twee zones: deze klimaatkasten hebben twee temperatuurzones, zodat je witte wijn op een lagere temperatuur en rode wijn op een hogere temperatuur kan bewaren.

  3. Wijnklimaatkasten met een glazen deur: deze klimaatkasten hebben een glazen deur, zodat je jouw wijncollectie kan bekijken zonder de deur te hoeven openen. Dit is handig als je jouw wijn op een constante temperatuur wil houden.

  4. Wijnklimaatkasten als inbouw model: deze kan je inbouwen waardoor hij bij ieder keukeninterieur past en op alle hoogtes geplaatst kan worden.

  5. Wijnklimaatkasten als vrijstaand model: deze klimaatkasten plaats je als vrijstaand model in jouw keuken/woonkamer of andere ruimte. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. 

Mocht je er nog niet uitkomen dan kan je altijd een interieurbouwer om advies vragen zodat jij de perfecte wijnklimaatkast voor jouw woning kan vinden!

 

https://www.wijnklimaatkast.nl/