Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Waar let je op bij een fauteuil kopen

Waar let je op bij een fauteuil kopen

 

Relaxen in een heerlijke stoel; al decennia lang verklaart het de populariteit van de fauteuil in Nederlandse woonkamer. Ze zijn er in alle soort en maten, maar hoe weet je wat bij jou past? Ga jij een fauteuil kopen, let dan zeker op de volgende punten.

 

 

Vaak pas de laatste stap, maar eigenlijk is het allerbelangrijkste dat een fauteuil lekker zit … het kan nog zo’n stijlicoon in jouw woonkamer zijn; als het te weinig comfort biedt dan gaat het je toch tegen staan. Denk daarbij zeker ook aan ondersteuning van bijvoorbeeld nek, rug of benen. Om echt tot rust te komen is dat zeer belangrijk.

 

Zoals gezegd zijn fauteuils er in vele soorten en maten, de relaxfauteuil is tegenwoordig wellicht de meest populaire optie. Omdat het de – soms handmatige en soms elektrische – mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld de rugleuning de verstellen of in hoogte te variëren.

 

Stof en leer zijn de meest voorkomende stofferingen van fauteuils, steeds vaker in combinatie met elementen als hout of staal. De industriële fauteuil geeft een stoere look, hout met warme kleuren past vaak weer beter in een landelijke setting. Bepaal jouw smaak en kijk vooral rijkelijk rond naar wat er allemaal te koop is.

 

Met landelijk en industrieel vallen direct al twee populaire woonstijlen, maar zo zijn er nog veel meer te noemen. Heb jij graag eenheid? Ga dan een fauteuil kopen die in jouw interieur past. Maar vergeet zeker niet dat er best elementen in jouw woonkamer kunnen staan die iets afwijken van de rest … het valt dan lekker op en dat kan een verfrissende invloed hebben.

 

De naam relaxfauteuil viel al; het is slechts één van de vele opties … denk ook aan de oorfauteuil en de draaifauteuil … denk aan de luxe van design of de retrolook … denk aan enorm trendy of juist een tijdloze uitstraling. Oriënteer je goed en je vindt zeker een fauteuil die bij jou past.