Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij een eigen zwembad?

Waar moet je op letten bij een eigen zwembad?

Steeds meer mensen hebben in de zomer een eigen zwembad in de tuin staan. Het is natuurlijk erg fijn om op elk moment van de dag even in het verkoelende water van een zwembad te springen. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen, plaatsen en onderhouden van bijvoorbeeld een Intex Ultra XTR zwembad. In deze blog zullen een aantal punten gegeven worden waar jij op zou moeten letten bij het aanschaffen en onderhouden van een zwembad in de tuin. 

De maat en vorm

De maat van het zwembad zal het eerste zijn waar jij over na zal gaan denken bij het aanschaffen van een zwembad. Ben je op zoek naar een klein kinderbadje, of een groot zwembad waar je vrij in kan zwemmen met meerdere personen. Nadat je deze keuze gemaakt hebt kan er gekozen worden voor de vorm van het zwembad. De meeste mensen kennen de rechthoekige zwembaden welke perfect zijn voor het zwemmen van baantjes. De meeste zwembaden hebben een rechthoekig zwembad maar er zijn ook ronde zwembaden. Als je voor een rond zwembad kiest zal er meer sociaal contact plaatsvinden met de zwemmers. Dit is dus een goede keuze als je een zwembad voor een gezin wil kopen en met elkaar wil zwemmen. 

Schoon water

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om het water schoon te houden. De meest makkelijke manier om dit te doen is het gebruiken van een filter. Door een filter zal er constant stroming in het water plaatsvinden en zullen er geen schimmels, bacteriën en algen ontstaan in het water.

Opbergen

Na de warme zomermaanden ben je waarschijnlijk van plan om het zwembad leeg te laten lopen en deze op te ruimen. Nu is het van belang dat het zwembad niet meer nat is als je deze opbergt. Anders zal er een jaar lang stilstaand water in het zwembad blijven zitten wat gaat schimmelen en gaat stinken. Zorg er daarom voor dat je het zwembad na het leeglopen een keer droog maakt met bijvoorbeeld een doek, of een dag in de zon laat liggen. 

 

https://www.uwbuitenspecialist.nl/