Multiresource
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom senioren met hun tijd mee moeten gaan

De tijden veranderen en dat geldt vooral voor senioren. Technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we ons leven leiden, en als ouderen in contact willen blijven met hun geliefden en de wereld om hen heen, moeten ze met het programma meegaan! Hier zijn vier manieren waarop technologie ouderen ten goede kan komen.

In contact blijven met anderen

De nieuwe technologie kan helpen een kloof te overbruggen. Platforms als Skype en FaceTime maken het mogelijk om face-to-face gesprekken te voeren zonder het huis te verlaten, en er zijn zelfs apps waarmee gebruikers foto’s en recepten kunnen delen met verre familieleden. Daarnaast maken sociale media zoals Facebook en Instagram het gemakkelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van vrienden en familieleden. Ook kunnen senioren goedkoop bellen naar elkaar via de smartphone. Technologie kan dus een belangrijke rol spelen om senioren te helpen in contact te blijven met de mensen die voor hen het belangrijkst zijn.

Toegang te krijgen tot informatie over allerlei onderwerpen

Het is geen geheim dat veel ouderen niet bepaald technisch onderlegd zijn. Of het nu komt door een gebrek aan interesse of gewoon door een gebrek aan begrip, senioren zijn vaak in het nadeel als het gaat om het gebruik van technologie. Op de website ouderen-en-arbeid.nl proberen ze dat te verhelpen. Er zijn echter een aantal manieren waarop ouderen technologie in hun voordeel kunnen gebruiken. Door toegang te krijgen tot informatie over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid en welzijn, financiën en reizen, kunnen senioren op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Met een beetje moeite kunnen senioren gemakkelijk profiteren van de vele voordelen die technologie te bieden heeft.

Actief en betrokken blijven bij de gemeenschap

Veel senioren maken graag gebruik van online platforms om hun hobby’s en interesses met anderen te delen. Sommigen gebruiken technologie zelfs om lichamelijk actief te blijven, door deel te nemen aan online trainingslessen of door gebruik te maken van fitness-apps. Daarnaast vinden veel senioren dat technologie het gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot nieuws, entertainment en andere informatie uit de hele wereld.

Hulp bij alledaagse taken

Gelukkig zijn er nu veel apparaten en toepassingen die speciaal zijn ontworpen om senioren te helpen met vele verschillende dagelijkse taken. Er zijn bijvoorbeeld boodschappendiensten die de boodschappen voor je doen en apps die je helpen de medicijnen bij te houden. Er zijn ook apparaten die je kunnen helpen actief en onafhankelijk te blijven, zoals elektrische scootmobiels en trapliften. Met al deze opties hoeft u niet te worstelen met alledaagse taken – hulp is slechts een klik verwijderd.