Horoscoop – Verhalen van de sterrenbeelden

Heb je je ooit afgevraagd over de oorsprong van de astrologische tekens in je horoscoop? Elk sterrenbeeld heeft een Griekse mythologie erachter. Laten we dieper graven en ontdekken hoe deze tekens zijn ontstaan. Van Ram tot Vissen, hier zijn de verhalen over de sterrenbeelden.

Ram

Ino, de tweede vrouw van koning Athamus, was jaloers op zijn bestaande kinderen. Tijdens de maanden van verhongering, stelde ze voor om de oudste zoon van de koning, Phrixus, te offeren. De eerste vrouw, Nephele, bad tot Zeus om haar kinderen te redden. Zeus stuurde een magische ram met een gouden vacht die hen in veiligheid bracht voordat ze terugkeerde naar de nachtelijke hemel.

Kreeft

Toen Hercules de zeeslang Hydra vocht, stuurde Hera een Kreeft om de voet van de populaire held te grijpen. Maar Hercules was zo sterk dat hij de kreeft verbrijzelde met zijn voet. Hera plaatste Kreeft nog steeds aan de nachtelijke hemel als een beloning voor zijn dienst.

Stier

Zeus stond bekend om zijn amoureuze avonturen. Eens werd hij verliefd op een sterfelijke prinses genaamd Europa. Op een dag vermomde de machtige god zichzelf als een prachtige witte stier en raakte bevriend met de prinses. Toen Europa op zijn rug klom, onthulde hij zijn ware identiteit. Deze vorm van Zeus werd sindsdien in de lucht geplaatst.

Schorpioen

Schorpioen is de schepping gemaakt door de zonnegod Apollo en Gaia, de godin van de aarde. Ze maakten plannen om Orion, de machtige jager, te vermoorden. Zeus plaatste de gigantische schorpioen en Orion in de hemel 180 graden uit elkaar om te voorkomen dat ze zouden vechten.

Tweeling

Op een avond werd een vrouw zwanger gemaakt door zowel een god als een sterveling die een tweeling baarde met verschillende vaders. Pollux was onsterfelijk en bekend om zijn kracht. Castor was beroemd om zijn vaardigheden in de strijd. Toen Castor stierf, smeekte zijn broer de hemel om zijn onsterfelijkheid met hem te delen, zodat ze herenigd werden in de lucht.

Leeuw

Leeuw was een intens beest dat de bossen van stervelingen achtervolgde. Op een dag kreeg Hercules de opdracht van koning Eurystheus om het te vinden en te doden. Onverschrokken, de held als overwinnaar. Om zijn overwinning te bewijzen, maakte zijn vader Zeus Leeuw tot een sterrenbeeld.

Maagd

Ook te zien in de Tarot-kaarten, wordt Maagd geassocieerd met de maagdelijke schoonheid van Astraea, de verzorger van de mensheid. Zij is de godin van gerechtigheid die reinheid vertegenwoordigt. Na een tijdje vond ze de aarde zo onvolmaakt dat ze naar de hemel vluchtte en nooit meer terugkwam. Ze werd veranderd in een sterrenbeeld.

Weegschaal

Er wordt gezegd dat Weegschaal Astraea’s schalen van gerechtigheid was. Tijdens het koperstijdperk, toen mensen oorlog tegen elkaar smeedden, sloeg de schaal in de richting van het kwaad. Astraea kon de mensheid niet langer verdragen en trok zich terug van de aarde. Toen ze een sterrenbeeld werd als haar schalen – daarom zijn beide sterrenbeelden zij aan zij te zien.

Boogschutter

Boogschutter was een onsterfelijke centaur die de wegen van kunst en geneeskunde kende. Hij gaf les bij veel jonge helden uit Griekenland. Toen hij werd neergeschoten door een gifpijl, toen de pijn groot was bad hij tot  de bevrijding van onsterfelijkheid om vervolgens te sterven, Zeus hief hem op naar de lucht.

Horoscoop Steenbok

Steenbok, de god van het woud, hield van vrolijkheid en feesten. Tijdens een feest in de buurt van een rivier speelde hij zijn rietpijpen toen Typhon, de vader van alle monsters, wakker werd. In zijn haast om te ontsnappen veranderde alleen zijn lichaam in een vis en zijn hoofd bleef een steenbok. De andere goden vonden het hilarisch dat ze de vorm aan het sterrenbeeld hebben toegevoegd.

Horoscoop Vissen

Naast Steenbok zijn ook Venus en haar zoon Cupido in het water gesprongen, getransformeerd in vissen om aan de woede van Typhon te ontsnappen. Om te voorkomen dat ze elkaar kwijtraken, bond Venus hun staarten samen. Athena was geraakt door hun band en legde de vorm aan de hemel.

Horoscoop Waterman

Waterman wordt geassocieerd met Ganymedes, de prachtige prins van Troje. Op een dag zagen de goden hem schapen hoeden. Ze waren zo onder de indruk van hem dat ze hem naar de hemel brachten en hem tot een ​​sterrenbeeld maakten.

Bron:
Sterrenbeeld | Daghoroscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/