Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Wanneer is het ontharen met een laser het beste?

Wanneer is het ontharen met een laser het beste?

Veel mensen denken in de winter niet na over ontharen. In het voorjaar trekken ze voor het eerst weer een jurkje aan en denken dan vaak: had ik maar in de winter een behandeling gedaan. Met behulp van lasertheraphie wordt lichaamshaar permanent verwijderd. Dit biedt een uitkomst voor veel vrouwen die geen zin hebben om zich steeds te scheren. Maar wat kan je het beste aan cliënten adviseren die net voor de zomer komen voor een behandeling? Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Vermijdt zonlicht 

Het ontharen met behulp van een laser kan het beste in de winter. Je moet namelijk erg voorzichtig zijn met blootstelling aan zonlicht. De donkere pigmentatie van het haar absorbeert het laserlicht. Wanneer de huid donkerder wordt door het zonlicht kan de laser moeilijker onderscheid maken tussen het pigment van huid en haar. Daarnaast kan de laser de huid gevoeliger maken voor zonlicht, waardoor de huid sneller kan verbranden en er extra kans is op hyperpigmentatie. 

 

Kort voor de vakantie?

Tot twee weken voordat de cliënt in de zon gaat kan hij of zij nog gelaserd worden. Een maand nadat het lichaam in de zon is geweest kan de volgende behandeling pas plaatsvinden. Twijfel je of de client in de zon is geweest? Maak dit dan bespreekbaar en leg de risico’s uit. 

 

Laat je adviseren

Als je een cliënt behandelt met een ontharingslaser is het belangrijk dat je uitlegt waarom de huid niet blootgesteld mag worden aan zonlicht. Benadruk de risico’s en maak het bespreekbaar. Heb je nog geen ontharingslaser, maar wil je wel binnenkort een ontharingslaser kopen? Neem dan een kijkje op de website van Laservision en ontdek de apparaten. Wil je meer informatie over een laser? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

 

https://www.laservision.nl/