Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Wat houdt Financial Lease precies in?

In Nederland zijn er meerdere opties mogelijk wanneer u op zoek bent naar een nieuwe auto. U kunt de auto kopen of leasen. Wanneer u de auto wilt gaan leasen zijn hier meerdere mogelijkheden voor. De populairste leasevorm is: Financial Lease.

 

Deze leasevorm wordt veel gebruikt door ondernemers, je kan vaak personenauto’s en bedrijfswagens leasen. 

 

Vaak is het voor bedrijven te prijzig om een grote investering te doen in auto’s voor het personeel, dan kan er gekeken worden naar lease. Bij het afsluiten van het leasen hoeft er geen grote investering plaats te vinden en wordt toch de mobiliteit van het personeel bevorderd.

 

Een leasing kan je vergelijken met een hypotheek, je betaalt een vast bedrag aan rente en aflossing per maand, gedurende de afgesproken looptijd. De lease auto wordt vaak als onderpand gebruikt voor je financiering. Na het afsluiten van het leasecontract bent u direct de economische eigenaar, na alle betalingstermijnen bent u de juridische eigenaar van de auto.

 

Waarom kiezen voor financial lease?

Als u een officiële inschrijving heeft bij de Kamer van Koophandel komt u in aanmerking voor financial lease. Met onze calculator kunt u eenvoudig het financial leasebedrag berekenen op onze website. Lees hieronder de voordelen van financial lease:

  • De auto wordt direct economisch eigendom;

  • U betaalt een vast bedrag per maand aan aflossing en rente;

  • Als startende ondernemer kunt u ook leasen zonder jaarcijfers;

  • U profiteert van fiscale voordelen, zoals: rente- en investeringsaftrek;

  • De btw kunt u terugvorderen bij de belastingdienst;

  • Er is geen kilometerbeperking.

 

Wat is het verschil tussen operationele en financiële lease?

Er zijn meerdere leasevormen mogelijk, zo is er ook Operational Lease. Bij Operational Lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij, bij Financial Lease bent u gelijk eigenaar van de auto. Financial Lease is voor alle ondernemers vaak de beste keuze. Bij Operational Lease is het risico voor de leasemaatschappij hoger, waardoor de maandlasten hoger zijn 

 

https://onlease.nl/calculator

Gerelateerde artikelen

Nieuwe laptop nodig?

Serverkast; essentieel voor een bekabelde netwerk

Het aanvragen van SDE++ werkt