Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Welke haarden zijn er allemaal?

Veel mensen hebben de wens om een haard in hun woning te hebben. Vooral tijdens de wintermaanden is het lekker warm en gezellig om een haard te hebben. Er zijn alleen zoveel verschillende soorten haarden dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Welke haarden er allemaal zijn en wat de verschillen zijn, lees je in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je benieuwd bent. 

Een gashaard 

Gashaarden zijn echt haarden die worden gezien als echte sfeerverwarming. Je kan ze makkelijk bedienen door middel van een afstandsbediening en de haard geeft veel sfeer. Bij een gashaard kan je letterlijk alles zelf bepalen. Hoe groot moet hij zijn? Wat voor vlammenspel wil je? En ga zo nog maar even door. Dit alles zonder de nadelen die je hebt bij houtvuur (Denk aan het slepen met brandhout). Mocht je toch liever een echte houtkachel willen, dan kun je haardhout kopen bij Golden Flame in Zutphen

Een houtkachel

Voor veel mensen is een houtkachel toch wel de mooiste belevenis van een sfeervol vuurtje. Het is romantisch om naar het mooie vuur te kijken en het knisperende geluid van het haardvuur te horen. Dit maakt dat de houtkachel nog steeds erg populair is in Nederland. Om de kachel goed te laten branden is een goed rookkanaal onontbeerlijk. Wanneer je daar niet de mogelijkheden voor hebt of liever niet veel geld daarin investeert, dan kan je beter naar een sfeerhaard zonder rookkanaal kijken. 

De pelletkachel

Niet veel mensen denken aan deze optie. Toch zijn pelletkachels echte sfeermakers en zorgen ze voor veel warmte. Ze hebben een gezellig uiterlijk waardoor je ze kunt vergelijken met een houtkachel en een vlammenspel wat ook erg op dat van een houtkachel lijkt. De voordelen van een pelletkachel zijn dat het niet heel duur is en erg compact zijn. 

Elke haard heeft zijn eigen voordelen

Of je nu een hout- of pelletkachel wilt, of juist een gashaard, elk type haard en kachel heeft zijn eigen voordelen. Oriënteer je daarom goed voordat je een kachel of haard gaat kopen, om te kijken welke haard het beste bij jouw wensen past.