Multiresource
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke producten worden nog verpakt in glas?

Vroeger werden producten vaker verpakt in glazen potten of flessen. Het beste voorbeeld hiervan is de melkboer die bij huizen langs ging om glazen potten melk af te geven. Tegenwoordig bestaat de melkboer in Nederland niet meer en zijn de glazen melkpakken vervangen voor kartonnen pakken. Verder zal je in de supermarkt voornamelijk producten uit kartonnen of plastic verpakkingen zijn. Toch zijn er ook nog genoeg producten die in glazen potten bewaard worden, deze zullen waarschijnlijk ook niet gauw overstappen naar een andere verpakking.

Potten vol broodsmeer

De glazen potten die nog altijd bij iedereen in huis staan, zijn de potten met daarin broodsmeer. Bijna alle potten pindakaas, chocoladepasta of jam zijn gemaakt van glas. Naast deze potten zijn er ook veel merken die hun mayonaise nog in glazen potten doen. Het verschil hiermee tegenover het broodsmeer, is dat mayonaise ook veelvoudig voorkomt in plastic flessen.

Niks < 18

Bier, wijn, jenever, whisky, het maakt allemaal niet uit. Alcohol wordt gewoon in glazen flessen verkocht. De voorkeur van de mens gaat ook in de meeste gevallen uit naar flesjes bier. Er bestaat ook bier in blik, maar dat wordt over het algemeen als minder lekker beschouwd. Je kan ervan uit gaan dat waar je ook alcohol koopt, het zal bijna altijd in een fles komen. Flessen zorgen ervoor dat het product een lekkere smaak behoudt. Een glazen fles drank geeft daarbij ook een mooie uitstraling. En bij alcohol drinken is de sfeer erg belangrijk.

Parfum

Naast alcohol en broodsmeer wordt ook parfum in glazen verpakkingen gemaakt. Als je nu nadenkt over de soorten parfum die je allemaal kent, zal je tot de realisatie komen dat het allemaal is verpakt in glas. Glas zorgt ervoor dat het parfum zijn kwaliteit behoudt en daarnaast geven de glazen verpakkingen het ook een luxe uiterlijk. Parfum komt vaak in mooi ontworpen flesjes. De vormen zien er verzorgd uit en de kleuren zijn aantrekkelijk. Deze flesjes zijn niet de standaard flessen. Vaak wil het merk door een aparte stijl de parfum ook beter verkopen. Een mooie flesje is aantrekkelijker om te kopen.

Overige

Er zijn ook overige producten in glasvorm verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn augurken, sardientjes, salsa dip, honing en andere soorten groenten of vissen. Het is dus duidelijk dan de glazen verpakkingen nog lang niet weg zijn uit de wereld. In principe zouden glazen verpakkingen gerecycled moeten kunnen worden, net als wordt gedaan met bierflesjes. Voor nu is dat nog geen werkelijkheid, terwijl plastic wel steeds meer wordt gerecycled. Met alle producten die tegenwoordig in verpakkingen beschikbaar zijn is het maar goed dat we als wereld steeds meer zijn gaan recyclen. Om lang van de wereld te kunnen blijven genieten, zal dat zeker nodig zijn.