Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Zelfbruiner aanbrengen

Een mooie gebruinde huid staat gezond en ziet er mooi uit. In de winter is dit echter niet vanzelfsprekend. Wil jij het liefst het hele jaar door een mooie gebruinde huid? Maak dan gebruik van zelfbruiner. Het geeft snel het gewenste resultaat en zorgt voor een gezond ogende kleur. Hoe zelfbruiner precies werkt en hoe je dit het beste aan kan brengen lees je hier.

 

Hoe werkt zelfbruiner

In zelfbruiner zit de stof DHA (dihydroxyaceton). Als je dit op de huid aanbrengt reageert dit met eiwitten in de bovenste laag van de huid. De reactie die plaatsvindt zorgt voor een verkleuring van de huid in een bruine tint. Hoe hoger de concentratie DHA in de zelfbruiner, hoe donkerder de huid kleurt.

 

Verschillende soorten zelfbruiner

Zelfbruiners zijn er in verschillende soorten en maten. Er bestaat crème, mousse, olie, spray of druppels die kunnen worden gemengd met bijvoorbeeld een dagcrème. Er is dus voor iedereen wel een product dat passend is. Ook zijn er verschillende soorten zelfbruiner speciaal voor het hele lichaam of voor het gezicht. Op de verpakking staat vaak aangegeven in welke mate je huid zal verkleuren, dit ligt dus aan de hoeveelheid DHA. Sommige zelfbruiners zullen een heel naturel tintje geven en anderen zullen weer veel meer kleur geven.

 

Vóór het aanbrengen

Om het beste resultaat te krijgen, moet je je huid vooraf goed verzorgen. Begin met het reinigen en scrubben. Hierdoor wordt je huid egaal en kan je het product gelijkmatig aanbrengen. Ook hecht de zelfbruiner dan beter aan de huid. Als je je huid wilt ontharen voordat je zelfbruiner aanbrengt doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren. De huid kan dan eerst herstellen van het ontharen. Daarnaast is het belangrijk om je huid te hydrateren voordat je zelfbruiner aanbrengt. Zorg er hierbij voor dat je geen producten gebruikt die olie bevatten, hierdoor pakt de zelfbruiner minder goed.  

 

Het aanbrengen

Het aanbrengen van de zelfbruiner kan je doen met je handen, een speciale handschoen of kwast. Lees hiervoor altijd eerst de gebruiksaanwijzing van het product. Breng het product aan op de huid en smeer in een cirkelvormige beweging. Het is belangrijk dat je het product overal goed uitsmeert, je wilt natuurlijk geen vlekken.

 

Bij Salontopper is er veel keuze uit verschillende zelfbruiners en dus voor iedereen iets geschikts om met een mooi kleurtje de winter door te komen.