Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Zo ontvochtig je een ruimte met archiefkasten

Wil je graag een ruimte ontvochtigen waar waardevolle werken, zoals archiefkasten in worden opgeslagen? Het is dan belangrijk dat de luchtkwaliteit goed is. Indien dit niet het geval is dan kan dit als gevolg hebben dat je waardevolle stukken worden aangetast, waarna je deze kan weggooien. Hoe je dit het beste kan voorkomen? In deze blog leggen we er alles over uit.

Vochtproblemen voorkomen

Werk of woon je in een oud pand? Dan moet je extra goed opletten. In oude panden heb je vaker te maken met vochtproblemen. Dit heeft te maken met de isolatie. Wil je graag de ruimte met archiefkasten ontvochtigen? In een oud pand bevindt deze zich vaak in de kelder. Dit is over het algemeen de meest vochtige ruimte van een gebouw. Deze ruimte is vaak onverwarmd en heeft vaak een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor kan condensatie optreden wat er uiteindelijk kan zorgen dat de artikelen in de ruimte worden aangetast met bijvoorbeeld schimmels. Gevolg? Je kan jouw waardevolle spullen uiteindelijk weggooien.

 

Zo creëer je een optimale luchtkwaliteit

Wil je graag de ruimte met archiefkasten beschermen tegen een te hoge luchtvochtigheid? Houd dan rekening met een gemiddelde luchtvochtigheid van 45%. Met een luchtontvochtiger kan je dit verwezenlijken. Zet de ontvochtiger in de archiefruimte van je kantoor en laat het apparaat zijn werk doen. 

Itec ontvochtigers

Wil jij het archief ontvochtigen en ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig systeem? Dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat je kijkt welke luchtreiniger geschikt is voor het oppervlak. Zo zijn er ontvochtigers geschikt voor ruimten van ruimten tot 200m³, maar zijn er ook varianten die wel tot 900m³ kunnen ontvochtigen. Een ander belangrijk punt is dat je kijkt naar de capaciteit per dag. Bekijk ook zeker of het gaat om een mobiele ontvochtiger of dat je deze moet monteren aan bijvoorbeeld de wand. Wij raden je aan om zeker eens een kijkje te nemen op de website van Itec. Hier vind je topkwaliteit luchtreinigers waardoor jouw waardevolle werken goed in tact blijven.

https://www.itecluchtreiniger.nl/