Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je voor een feestelijke eettafel in de decembermaand

Het is alweer bijna december. In deze maand draait het om gezelligheid met vrienden en familie. Eerst komt Sinterklaas op bezoek en niet veel later is het tijd voor kerst en oud en nieuw. Op deze dagen kiest men er meestal voor om gezellig met vrienden en familie te gaan eten. Je kunt uiteraard dineren in een restaurant, maar een populaire en voordeliger optie is om thuis een lekkere maaltijd te bereiden. Bij een feestmaal hoort natuurlijk ook een eettafel die feestelijk gedekt is. In dit artikel vertellen we je hoe je dit het best aanpakt. 

Een mooi tafelkleed
Voor feestdagen doe je er goed aan om een speciaal tafelkleed aan te schaffen. Door je tafel te bekleden met een feestelijk tafelkleed creëer je in een handomdraai een feestelijke sfeer. Populaire kleuren voor tafelkleden in de decembermaand zijn donkerrood, donkergroen, zilver en goud. Er bestaan ook varianten met feestelijke prints, zoals bijvoorbeeld sterren of sneeuwvlokken. Kies een variant die jij mooi vindt en heb er jarenlang plezier van. Voor feestelijke tafelkleden kan je bijvoorbeeld terecht op Tafelzeil.nl.

Je mooiste servies
Je hebt ongetwijfeld een net servies in de kast staan dat nauwelijks wordt gebruikt. De decembermaand is de perfecte periode om dit servies uit de kast te halen. Door speciaal servies te gebruiken, zal het net lijken alsof je in een echt restaurant uit eten gaat. Vergeet niet om stijlvolle servetten van stof op de eettafel te plaatsen voor de finishing touch. 

Naambordjes voor de gasten
Krijg je veel gasten over de vloer? Dan is het een idee om naambordjes te maken en deze alvast op de eettafel te plaatsen. De gasten zullen zich gecharmeerd voelen en het is ook direct duidelijk op welke plek zij plaats mogen nemen. Zo heb je de tafelindeling helemaal zelf in de hand. 

 

 

https://www.tafelzeil.nl/