Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Aanpassingen aan een houten vloer

Wanneer je een houten vloer in een vertrek hebt, is het vaak lastig om deze aan te passen. Stel dat je een aanbouw aan je woning laat maken, dan wil je de vloer misschien door trekken naar deze aanbouw. Dit kan soms lastig zijn, maar onmogelijk is het niet. Het hangt er natuurlijk in de eerste plaats van af of het gebruikte hout of laminaat nog leverbaar is. Als dat het geval is dan kan het soms heel goed mogelijk zijn om de vloer in de aangebouwde ruimte door te leggen. Wanneer je dit niet zelf kunt kun je de klus uitbesteden aan een ervaren vloerenspecialist.

Wat als aanpassen lastig wordt?

Wanneer het hout van je vloer niet meer leverbaar is voor het inrichten van een uitbreiding of aanbouw dan zijn er verschillende andere mogelijkheden. Je kunt natuurlijk voor een geheel ander soort vloer kiezen op online webwinkels zoals parket-winkel.be of bij de betere doe-het-zelf zaak. Maar veel mensen die de voordelen kennen van houten vloeren willen meestal niets anders. Dan kun je wellicht een soort en kleur hout kiezen die afwijkt, maar die wel goed past bij de inrichting van de reeds bestaande ruimte. Door een drempel te leggen of een natuurlijke overgang te kiezen, kun je een heel apart effect creëren. Het goed laten aansluiten van de twee vloeren is daarbij natuurlijk wel van essentieel belang. Het goed gelijk maken en egaliseren van de vloer kan daarbij noodzakelijk zijn.

Een houten vloer is tijdloos

Het grote voordeel van een houten vloer is dat deze tijdloos is. De kleur blijft altijd mooi en blijft ook meestal wel bij je smaak passen. Dit in tegenstelling tot een tapijt dat je misschien mooi vond toen je het uitkoos maar waar je na verloop van tijd op uitgekeken raakt. Bij een houten vloer van parket of laminaat is dat vaak veel minder het geval. De kleur laat zich gemakkelijk combineren, dus ook als je toe bent aan een nieuwe inrichting kan de vloer gewoon blijven zoals die was.