Multiresource
Image default
Toerisme

Boek een Bed & Breakfast in Overijssel

Als het je even teveel wordt, kun je natuurlijk een dagje vrij nemen van je werk om de hele dag een beetje te Netflixen. Dat kan best fijn zijn, maar echt volledig ontspannen ben je aan het eind van die dag niet.

Echte ontspanning kun je bereiken door alles even achter je te laten. Wegblijven van je werk is één ding. Maar als je vervolgens thuis bent, waar eigenlijk de afwas gedaan moet worden, de was opgehangen en ja…er moet ook gestofzuigd worden… tja, dan kom je niet echt tot rust.

Daarom is het zo goed om er gewoon even écht helemaal tussenuit te gaan. Bijvoorbeeld naar Overijssel. Het is gewoon een Nederlandse provincie, maar het leven is daar zo anders dan in de Randstad! Overijssel is rust en natuur. De vele beken, meren, riviertjes en kanalen staan garant voor een mooi landschap waarin het lekker fietsen of wandelen is. Of je huurt een bootje of kano, en verkent Overijssel vanaf het water.

Drie streken

Overijssel is opgebouwd uit drie streken. De kop van Overijssel is het mekka voor de liefhebber van natuur en ruimte: uitgestrekte rietlanden, moerassen vol met vogels liggen zij aan zij met de stuwwallen.

Bij Salland mag je oude landgoederen en statige landhuizen verwachten. Maar ook boerderijen (in een unieke bouwstijl). Deze regio ademt het klassieke platteland, met kanalen, weteringen en bejaarde eiken.

Twente is rijk aan bossen. Het glooiende landschap zorgt voor lieflijke beekjes, die een unieke flora en fauna ondersteunen.

Bed & Breakfast: fijn en makkelijk

Om optimaal van Overijssel te genieten is een Bed & Breakfast zeer aan te raden. Een groot aantal Overijsselaars heeft (een deel van) hun huis opengesteld voor gasten. Van kleinschalige B&B in de stad tot logies en gastenkamer op een echt landgoed, het is allemaal eenvoudig te boeken via www.visitoost.nl.

Met een van de Bed and Breakfasts in Overijssel kun je heerlijk tot rust komen en genieten van het goede leven.