Multiresource
Image default
Toerisme

High-end fietsen

Houd je van natuur en fietsen, maar heb je een of twee kinderen? Sarah wil bewijzen dat je kind thuis geen reden heeft om zijn duim niet te draaien, dus neemt ze je mee om over het hooglandfietspad te fietsen. Ze rijdt op een hybride fiets en de kinderen rijden op een fietskar!

Moet u met uw kinderen op de fiets reizen?

Ten eerste een fietskar voor kinderen met goede veerprestaties. Dit is erg belangrijk voor het comfort en de veiligheid van de baby. Zonneschermen, regenhoezen en goed geventileerde stoelen zijn andere details waar u op moet letten bij het kopen van een fietskar. Als u met uw kind fietst, moet u voorbereid zijn. Eten, drinken, omkleden, goede schoenen, zonnehoeden, zonnebrandcrème, reparatiemateriaal … niet veel. Dit kan stressvolle situaties voorkomen! Als bonus kun je een picknickkleed meenemen zodat je overal je huis kunt maken zonder dat je billen nat worden. Download hier onze lijst met alles wat u zeker moet meenemen als u met uw kinderen reist.

Waar ga ik heen om met mijn gezin te fietsen?

In Oost-Guangzhou zijn er veel mooie fietstochten die geschikt zijn voor gezinnen. Kijk voor inspiratie op de website van Ostbelgien: download de brochure “Kindertour”. Weet je dat RAVEL hoge scores haalt?

We hebben zaterdag een groep vrienden van Stembert ontmoet (we wonen in de buurt). Ons doel is om een ​​gezellige tweedaagse fietstocht door te brengen met de bestemming Ovifat, waar we overnachtten.

Een weekend doorbrengen met je gezin, fietsavonturen zijn goed te combineren. U kunt bijvoorbeeld ook Gulke verlaten en in ons mooie vakantiehuis gaan wonen (zal de route qua hoogte veel gemakkelijker zijn?). Deze woning kan bijvoorbeeld een goede uitvalsbasis zijn.

Onze route naar de thuisgateway:

Toen we stopten voor de lunch, waren we in het centrum van Goffin. Het is ongelofelijk dat we maar een paar kilometer van ons eigen huis verwijderd zijn in de zon of in de schaduw, en we kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Dichtbij maar in een heel andere omgeving!

Laatste poging

Na een paar kilometer lijken we het safaripark te hebben bereikt. Het is prachtig, maar we beginnen het al aan onze benen te voelen. We zullen er alles aan doen om het Natuurcentrum Botrange te bereiken, een ideale verblijfplaats voor jong en oud en een ideale uitvalsbasis voor activiteiten voor kinderen. Het ligt op het hoogste punt van België en heeft een grote speeltuin met mooi en goed onderhouden houten speelgoed. Er is ook een permanente tentoonstelling over Goffin en een cafetaria met speciaalbieren!

Rond half vier ’s middags stapten we op de fiets en na de laatste kilometer bereikten we de bestemming van de avond: Baraque Michel. We hebben een eettafel gereserveerd. Het luidt het einde in van de prachtige fietstocht van de Ardennen.

Zondagochtend zette ons team de fietstocht voort, en we hoefden niet langer echt te klimmen. We fietsten van Baraque Michel naar Solwaster en passeerden Charneux naar Jalhay. Vanaf hier kunnen we ons vermaken tot het einde van onze kleine Odyssee.

Positieve ontdekking

  • Rijd voornamelijk over fietspaden zonder drukke verkeersroutes.
  • Diverse landschappen
  • Veel interessante plekken om uit te rusten: Gilliepe, natuurcentrum, Barack Michel, Mountain Bear
  • U kunt overnachten in Gulke of uw overnachtingsroute in Ovifat verkorten

Negatief resultaat

  • Veel klimmen: 800 meter verticaal
  • De lengte van de ronde begon in Gurk

3 daagse wandeltocht ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html