Multiresource
Image default
Eten en drinken

Glaswerk voor de horeca

Kwalitatief glaswerk is onmisbaar voor iedere horecazaak. In welk glas je een drankje schenkt kan van grote invloed zijn. Ieder glas heeft zijn eigenschappen om het beste van het drankje naar boven te halen. In dit artikel leggen we uit welk glaswerk voor welk soort drankje je nodig hebt.

Horeca glaswerk

Horeca glaswerk is anders dan het glaswerk dat je thuis hebt staan. Horeca glaswerk wordt dagelijks intensief gebruikt. Verder moet het de beste aroma’s uit de drankjes halen en het oog wilt ook wat. 

Waterglazen, oftewel tumblers

In een horeca wordt altijd wel water geschonken. Dit kan in een standaard glas, maar ook in een mooi tumbler glas van bijvoorbeeld Libbey glazen. Deze glazen stralen meer sfeer uit en liggen lekker in de hand. Wie had ooit gedacht dat water drinken een beleving ansich kon zijn?

 

Champagne flutes

Het woord zegt het al: glazen voor champagne. Een goede bubbel hoort thuis in een goed glas. Om optimaal van een champagne te genieten is het van belang dat uit het juiste glas gedronken wordt. Het behouden van de aroma’s en bubbels is essentieel. Een kwalitatief goed champagneglas doet dit. Daarnaast hebben ze de functie er stijlvol uit te zien. Elegante champagneglazen voegen een stukje beleving toe aan de ambiance.

Wijnglazen

Een professional uit de horeca weet dat niet alleen het soort wijn en de temperatuur de bijdragen aan de smaakbeleving. Het glas is van grote invloed op de smaak van een wijn. Iedere wijnsoort heeft zijn eigen karakter en een passend glas nodig. Rode wijnglazen kennen over het algemeen een bredere kelk om te zorgen dat er genoeg zuurstof bij de wijn komt. Daarentegen hebben witte wijnglazen een smalle kelk, omdat deze wijnsoort niet hoeft te ademen. Zoals bij veel glazen geld wil het oog ook wat. Mooie vormen en chique uitstraling. Daarentegen kenmerken horeca glazen van Libbey zich door robuustheid en slijtvaste modellen. Voor welk wijnglas kies jij?

Cocktailglazen

Cocktailglazen zijn immens populair. Tropische drankjes horen thuis in tropische glazen en een cocktailglas is er daar een van. Echter bestaan cocktailglazen uit meerdere soorten glazen. Zo kun je een cocktail ook in een longdrink glas serveren. Elke soort cocktail kent zijn eigen glas. Dat is belangrijk voor de smaak en beleving. Bekende cocktail glazen zijn de Gin-Tonic glazen, llongdrinkglazen, margaritaglazen, martiniglazen, tiki glazen en nog veel meer. 

 

Whiskeyglazen

Een whiskey kun je op verschillende manieren drinken en het glas speelt hierbij een grote rol. Een passend whiskeyglas kiezen is dus essentieel. De vorm van een wiskeyglas bepaald of de whiskey met ijs gedronken kan worden. Een cilinderglas is hier een goed whiskeyglas voor. Daarnaast heb je gevormde whiskeyglazen met een bol aan de onderkant. Het derde type whiskeyglas is het tulpglas. Elk type glas haalt een ander type smaak en geur van de whiskey naar boven. Schenk jij je whiskey het liefst puur of met ijs?

Grappaglazen

Grappa is een heerlijk van origine Italiaans drankje. Een echte grappa wordt uit een grappaglas gedronken. Dit glas wordt getypeerd door zijn kleine tulpen vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat de aroma’s van de Grappa op de juiste manier vrijkomen. Tijdens het nippen kun je de geur van de Grappa op je laten inwerken. Proeven doen we namelijk niet alleen door te drinken, maar ook door te ruiken.

 

https://www.apssupply.nl/glaswerk/