Multiresource
Image default
Zakelijk

Hoe belangrijk is een ijsblokjesmachine in een horecazaak?

Het spreekt voor zich dat er in een horecazaak veelvuldig gebruik wordt gemaakt van ijsblokjes. Het kopen van een ijsblokjesmachine is daarom vaak een zeer interessante investering. Dit niet alleen om in frisdrank te doen, maar ook om bijvoorbeeld cocktails mee te bereiden. Dit maakt meteen duidelijk dat er in elke horecazaak eigenlijk een machine moet zijn terug te vinden om ijsblokjes mee te kunnen maken. Overweeg jij eveneens het aanschaffen van een dergelijke machine? Dan kan het beslist interessant zijn om eerst even de onderstaande informatie door te nemen.

Welke verschillende soorten ijsblokjesmachines bestaan er?

Op het ogenblik dat je een ijsblokjesmachine wenst te kopen zal je kunnen vaststellen dat we een onderscheid maken tussen verschillende mogelijkheden. In eerste instantie zijn er de tafelmodellen. Dit zijn eigenlijk de eenvoudigste en bijgevolg natuurlijk ook de goedkoopste exemplaren. Voor deze machines geldt dan ook dat ze in staat zijn om zo’n 17 kilo aan ijs te produceren binnen een tijdspanne van 24 uur. Daarnaast zijn er de standaard modellen die in het merendeel van de horecazaken zijn terug te vinden. Bij een dergelijke ijsblokjesmachine ligt de capaciteit dan ook een stukje hoger, meer bepaald op meer dan 18 kilo per 24 uur. 

De bovenstaande twee ijsblokjesmachines zijn de meest eenvoudige opties die er voor professioneel gebruik beschikbaar zijn. Het spreekt echter voor zich dat de capaciteit van deze toestellen niet altijd voldoende zal zijn, integendeel. Dat is op zich geen probleem. Er kan namelijk ook voor worden gekozen om gebruik te maken van een exemplaar voor groot verbruik. In dit geval beschik je over een capaciteit van meer dan 130 kilo per 24 uur. 

Daarnaast kenmerken deze toestellen zich ook door zogenaamde separate bunkers. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de crushes ijsmachines. Voor dit type ijsblokjesmachine geldt dat ze in staat zijn om andere vormen van ijs te produceren. Het gaat hierbij om: 

  • Schilferijs; 

  • Nuggetijs; 

  • Scherfijs; 

Het bestaan van heel wat verschillende soorten ijsblokjesmakers zorgt er natuurlijk voor dat je even goed zal willen nadenken over het exemplaar waar jij juist behoeften aan hebt. Alleen op deze manier zal je uiteindelijk immers de beste ijsblokjesmachine voor in jouw horecazaak kunnen bestellen. 

Een ijsblokjesmachine gebruik je het hele jaar door

Niet zelden wordt er door nieuwe eigenaars van horecazaken gesteld dat een ijsblokjesmachine in het bijzonder haar nut bewijst tijdens de lente en de zomermaanden. Dat is echter natuurlijk niet juist. Neem nu bijvoorbeeld het bereiden van een cocktail. Op het ogenblik dat er een dergelijke alcoholische drank wordt gemaakt zal je kunnen vaststellen dat er daarbij in het merendeel van de gevallen gebruik wordt gemaakt van zogenaamd schilferijs of scherfijs. Het spreekt voor zich dat een lekkere cocktail niet alleen maar tijdens de warmste maanden van het jaar wordt geserveerd, in tegendeel. Het mag dan ook duidelijk zijn, denk niet te snel dat een ijsblokjesmachine haar nut buiten de lente- en zomermaanden niet zal weten te bewijzen, want dat is zeker niet juist. Nog een reden om zo snel mogelijk een dergelijk toestel te kopen voor in je horecazaak bij HorecaRama!