Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt een vlindermachine

Een vlindermachine is een veel gebruikt gereedschap als je een betonnen vloer wilt afwerken. Het heeft aan de onderkant meerdere bladeren die ronddraaien. De bewegingen die de machine maakt schuren de vloer als het ware, zodat de structuur gladder wordt. Dit proces is raadzaam als u zo lang mogelijk wilt profiteren van uw betonnen vloer. Door het vlinderen wordt de bovenlaag verdicht en hecht beter aan het beton. Daarnaast heeft glad beton een strakkere uitstraling dan ruw beton. Ook adviseren wij uw nieuwe betonnen vloer met een coating te behandelen zodat de gevlinderde vloer langer mooi blijft en beschermd wordt tegen vuil.

Werken met een vlindermachine, een langdurig proces

Voor je aan de slag kunt met de vlindermachine dient het gegoten beton eerst hard te worden zodat de machine niet wegzakt. Vaak is dit enkele uren na het storten van de betonmortel. Je moet dus geduldig zijn als je voor een betonnen vloer kiest. Ook het vlinderen zelf kan een tijdje duren, afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de gewenste gladheid.

Welke afwerkmachine heb ik nodig?

Lievers Holland heeft zowel dubbele als enkele vlindermachines binnen het assortiment. Enkele afwerkingsmachines zijn vooral geschikt voor kleinere projecten en dubbele vanzelfsprekend voor hele grote bouwplaatsen. Uiteraard de keuze aan u waar u het liefst mee wilt werken. Voor het geval u nog hulp nodig heeft welke machine het beste geschikt is voor uw bouwproject helpen de experts van Lievers Holland graag verder.

Vraag vrijblijvend advies aan

Bekijk de overzichtelijke website en kom meer te weten over de verschillende mogelijkheden voor de aanleg van uw nieuwe betonvloer. Want Lievers Holland weet precies voor welke uitdagingen u staat en aan welke aspecten u aandacht moet besteden. Vooral omdat het gebruik van veel machines, zoals een vlindermachine, door de bouwwetgeving wordt voorgeschreven. Daarom raden wij u aan vooraf onderzoek te doen en zich uitgebreid te laten adviseren door de competente specialisten van Lievers Holland. Het vergt namelijk enige kennis een betonnen vloer met een vlindermachine af te werken.

https://www.multiresource.nl/