Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Kies je voor een jacuzzi of een zwemspa?

Als je een lekker (zwem)bad in je tuin wilt hebben of binnenshuis een bubbelbad of zwembad wilt installeren, zijn er veel soorten baden waar je uit kunt kiezen. Twee van de meest populaire mogelijkheden zijn vandaag de dag de jacuzzi in de grond van Elite Wellness en de zwemspa (kortweg spa genoemd). Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee typen bad? En welke voordelen en nadelen hebben jacuzzi’s en zwemspa’s?

Enkele verschillen tussen een jacuzzi en een zwemspa

Typerend voor een jacuzzi, zoals een jacuzzi in de grond van Elite Wellness, is dat dit type bad in feite en bubbelbad is, waar je in kan liggen, zitten of beide kunt doen. Een spa, hottub of een whirlpool zijn namen die ook wel gebruikt wordt voor een jacuzzi. Feitelijk is het zo dat een jacuzzi een merknaam is voor een spa of whirlpool. De verschillen zijn dus niet denderend groot, maar anders dan een hottub kan een jacuzzi ook binnenshuis geplaatst worden. En een verschil met een zwemspa is dat je in de meeste jacuzzi’s, vanwege hun beperkte grootte, niet kunt zwemmen.

Enkele grote voordelen van jacuzzi’s en zwemspa’s

Het grootste voordeel van een het kopen van een jacuzzi van Elite Wellness, is het comfort en gemak dat je hiermee in huis (of in de tuin) haalt. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het fenomeen zwemspa. Met een eigen jacuzzi of zwemspa hoef je immers nooit meer de deur uit om naar een wellness centre of sportschool te gaan voor een duik in het bubbelbad. Ook je bezoekjes aan het zwembad kun je flink gaan reduceren als je een eigen jacuzzi, spa of whirlpool aanschaft.

Dit scheelt je veel tijd, je hoeft namelijk niet meer de deur uit voor een frisse duik, en ook aanzienlijk wat geld. Je abonnement op het wellness centre of de fitnessclub kun je opzeggen. Zo verdien je je jacuzzi, spa of whirlpool weer voor een deel terug!

Je bent snel van de stress en zorgen af

De grote meerwaarde van een eigen bubbelbad of privézwembad, is dat je hiermee thuis helemaal tot rust kunt komen. Een duik in je eigen jacuzzi of spa betekent dat je snel van de stress af bent en even heerlijk kunt ontspannen. En dat geeft een goed gevoel. Zeker als je het druk hebt op je werk!